După canicula insuportabilă, urmează vreme instabilă. Zonele lovite de furtuni

Stan Filon, Mihai Cheleș 30.07.2021, 20:15
După canicula insuportabilă, urmează vreme instabilă. Zonele lovite de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele zile, iar veștile proaste continuă. Canicula nu ne slăbește deloc, iar furtunile amenință mai multe zone din țară. Unde vor fi ploi torențiale și vânt puternic, vedeți în rândurile de mai jos.

Vreme caniculară, urmată de ploi torențiale și furtuni

Canicula continuă și vineri, când căldura tropicală și disconfortul termic accentuat îi vor mai chinui pe români. Așa cum ne-am obișnuit deja, sunt așteptate și furtuni puternice. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cele mai ridicate fiind de aşteptat în extremitatea sudică a ţării.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte doar în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza în zonele montane, iar noaptea mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului. În aceste zone, pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Sunt posibile și căderi de grindină.

Vreme caniculara, urmata de ploi torentiale si furtuni
Vreme caniculara, urmata de ploi torentiale si furtuni

Cum va fi vremea în București

La Bucureşti, vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Ultima zi din luna iulie nu se dezminte. Vine cu temperaturi demne de Luna lui Cuptor. Așadar, canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, iar cele minime, între 14 şi 24 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zonele montane şi în regiunile nordice, centrale şi nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiţii de grindină.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 22…23 de grade. Nici săptămâna viitoare nu se anunţă vreme răcoroasă.

Prognoza meteo în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în extremitatea de nord a ţării şi în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordvestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...