Dramele pe care le-a trăit Carmen Iohannis. A trecut prin momente tragice, puțini oameni au știut de suferințe

Stan Filon 29.08.2023, 09:43

Puțini sunt cei care cunosc dramele prin care a trecut Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis. Prima Doamnă provine dintr-o familie de oameni muncitori. Tatăl său lucra cât era ziua de lungă, însă tocmai meseria lui i-a adus o boală cruntă.

Dramele pe care le-a trăit Carmen Iohannis

Carmen Iohannis nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este sub lumina reflectoarelor de ani buni, de când a devenit Prima Doamnă a României. Cu toate acestea, Carmen Iohannis a preferat mereu să fie o prezență discretă.

Își însoțește partenerul de viață la diferite dineuri, atunci când situația o cere, însă preferă să se țină departe de ochii presei. A rămas profesoară de limba engleză și a predat în tot acest timp la un liceu din Sibiu, unde copiii o adoră. Citește și Legătura neașteptată dintre Carmen Iohannis și iubitul Andreei Bălan: ‘Toți vor să știe’

Dramele pe care le-a trait Carmen Iohannis
Dramele pe care le-a trait Carmen Iohannis

Tatăl lui Carmen Iohannis, blănar de meserie

Carmen Iohannis s-a născut în familia Lăzurcă. Mama și tatăl său au muncit toată viața. Stâlpul familiei a fost de meserie blănar. A fost o meserie bănoasă, care i-a adus multe satisfacții, însă din cauza substanțelor chimice cu care lucra zi de zi a avut și probleme de sănătate.

Unchiu Ion, cum îl cunoștea toată comuna mureșeană Sântu, s-a îmbolnăvit destul de grav, iar medicii au fost nevoiți să îi scoată un plămân. Fiica sa a umblat prin spitale cu tatăl ei, în acea perioadă. Cu toate acestea, Unchiu Ion a fost longeviv și a decedat la vârsta de 96 de ani. Citește și Surpriză pentru Carmen și Klaus Iohannis în Singapore. Ce cadou inedit au primit din partea oficialilor

”Tatăl lui Carmen, unchiu Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!”, a povestit tanti Doina, cunoștință a familiei lui Carmen Iohannis.

Soacra lui Klaus Iohannis era sigură că ginerele său va ajunge om de rang înalt

Georgeta Lăzurcă, mama Primei Doamne, a locuit aproape toată viața în comuna mureșeană Sântu. După moartea soțului, fiica sa a decis că trebuie să se mute mai aproape de ea, așa că a adus-o la Sibiu.

Soacra lui Klaus Iohannis a avut mereu încredere în ginerele său și era sigură că va ajunge un om cu rang înalt: „Mătuşa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e şi bolnavă, deh, că la bătrâneţe. Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea!’, mai spune tanti Doina.

Din păcate, mama lui Carmen Iohannis s-a stins și ea, la câțiva ani după moartea soțului ei, lăsând-o pe Prima Doamnă un munte de tristețe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...