Drama lui Ion Țiriac de care puţini au habar. Cum a ajuns miliardarul sărac lipit pământului

Stan Filon, Maria Irina 22.10.2021, 18:14
Drama lui Ion Țiriac de care puţini au habar. Cum a ajuns miliardarul sărac lipit pământului

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, iar asta nu se întâmplă de un an doi, ci imediat de după Revoluție. Fostul mare tenismen nu s-a scăldat în lux însă toată viața sa. A avut o copilărie de coșmar, mai ales după ce s-a stins din viață tatăl său.

Drama care i-a marcat viața lui Ion Țiriac

Ion Țiriac nu prea vorbește despre copilăria sa. Este un lucru dureros, chiar dacă au trecut atâția ani. Durerea pierderii tatălui său nu s-a stins nici acum, mai ales că după moartea lui Ioan Țiriac, familia sa a suferit mult de tot și chiar a răbdat de foame. A fost o adevărată dramă.

Ion Țiriac avea numai 10 ani când și-a pierdut tatăl, iar sora sa, Rodica, era chiar mai mică decât el cu 5 ani. Era mult prea devreme. Tatăl său s-a stins la vârsta de 59 de ani, după o intervenție medicală. A fost o perioadă foarte dificilă, deoarece mama lui Ion Țiriac a trebui să-și crească copiii fără vreun venit special, dar a reușit s-o facă astfel încât să fie mândră de copiii săi.

Drama care i-a marcat viata lui Ion Tiriac
Drama care i-a marcat viata lui Ion Tiriac

”Pentru tata aveam un respect iesit din comun”

„Mi-e dor de familia pe care am avut-o pe vremea aia, tata a murit cand aveam 11 ani, mama cand aveam 20 de ani. Sora-mea a avut grija de mine. A fost omul care nu si-a trait viata decat pentru mine. Pentru tata aveam un respect iesit din comun, nu mi-a vorbit tare, nu m-a impins cu un deget, dar se simtea in vocea lui cine e.

Iar maica-mea, care era o femeie foarte mica de statura, dar foarte energica, ma batea cam de trei ori pe zi si imi spunea seara >. Si, Slava Domnului, sa-i dea odihna acolo unde e, pentru ca ne-a crescut intr-un fel in care putea sa se mandreaca cu noi. Am fost o familie in care tata si mama nu ne luau in brate, dar nu era nevoie ca simteai de la distanta despre ce e vorba in familie, dragostea lor”, a povestit fostul mare sportiv al Romaniei.

Ion Țiriac și-a pierdut tatăl când avea 10 ani și mama când avea 20 de ani. Nu se știe din ce motiv, cei doi au fost înmormântați în cimitire diferite, dar Ion Țiriac a avut grijă ca părinții săi să-și ducă, într-un final, somnul de veci împreună, într-un cimitir din Brașov. Omul de afaceri trece de câte ori poate pe la mormântul părinților săi, mai ales de sărbători, când le aprinde o lumânare la căpătâi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...