Două noi televiziuni românești apar pe piață. Sunt nume cunoscute, se desființaseră în urmă cu 10 ani

Badea Violeta 10.02.2022, 15:37
Două noi televiziuni românești apar pe piață. Sunt nume cunoscute, se desființaseră în urmă cu 10 ani

Veste bună pentru români! În perioada următoare, spațiul media se va îmbogăți cu două televiziuni noi. Aceste canale au mai funcționat și în trecut, dar au fost desființate pentru a reduce costurile instituției. Anunțul a fost făcut în mediul online de către o persoană importantă din conducere. Iată despre ce posturi de televiziune e vorba!

Apar două televiziuni noi pe piața media

Anunț important pe piaţa media. Publicul din România are motive de bucurie, fiindcă se vor înființa încă două posturi de televiziune.

Este vorba de TVR Info şi TVR Cultural. Cele două canale au mai funcționat și în trecut, dar au fost închise din lipsa bugetului existent la vremea aceea.

Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi.

Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate.

TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, aşa cum a fost conceput şi gândit.”, a declarat Dan Cristian Turturică.

TVR a hotarat sa reinfiinteze doua posturi de televiziune
TVR a hotarat sa reinfiinteze doua posturi de televiziune

Ce se arată în comunicatul TVR

Conform unui comunicat transmis de Televiziunea Română, reprezentanții doresc să îşi mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar şi să aducă arta şi cultura cât mai aproape de public.

„(…)într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global fake-news, este de datoria TVR să îşi mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar şi să aducă arta şi cultura cât mai aproape de telespectatori”, se arată în comunicatul transmis de TVR.

„În plus, prin înfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, SRTv urmează să definească mai bine identitatea canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, prin grile predictibile, degrevate de programe impuse de necesităţi de moment”, se mai arată în acesta.

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat miercuri, 9 februarie, pentru a hotărî dacă se vor înfiinţa cele două posturi sau nu. Decizia a fost luată cu 9 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 1 abţinere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...