Dorința de a fi pe plac tuturor este o povară grea și o mare pierdere de timp

Ileana Mlădinoiu / 21.11.2020, 19:04
Dorința de a fi pe plac tuturor este o povară grea și o mare pierdere de timp

A trăi pentru a face pe plac celorlalți este o povară grea, o risipă de timp, pentru că nu duce nicăieri. Ar trebui să vă gândiți la asta, căutând să scăpați de asemenea tăbârcă și să rămâneți așa cum sunteți în realitate. Veți vedea rapid toate avantajele aduse  propriei vieți.

Dorința de a fi pe plac tuturor este o povară grea

Exacerbând dorința de a mulțumi pe toată lumea, veți realiza că nu mai prezentați interes pentru  nimeni, deveniți invizibili. Prin urmare, trebuie să alegeți între a vă face plăcuți acelora  care vă iubesc pentru ceea ce sunteți și a vă preface că sunteți altcineva cu scopul de a le câștiga aprecieri.

Această năzuință de a mulțumi pe toată lumea este alimentată de teama de a nu fi la înălțime. Este posibil să fi fost moștenită de la părinții voștri care ar fi putut juca o carte de dragoste cu scopul de a vă controla mai bine. Vă aduceți aminte de spusele lor din copilărie: “dacă nu faci așa cum vrem, s-ar putea să nu te mai iubim, cu toate consecințele pe care le presupune”.

Mai târziu, veți fi manipulați în același mod, împrumutând oamenilor ce vă înconjoară vocea părinților voștri. Rețineți că oamenii care vă iubesc cu adevărat vor continua să o facă mereu, doar pentru ceea ce sunteți, pentru valoarea dovedită de atâtea ori, în diverse împrejurări.

Sfaturi pe tema valorii și autenticității

Este important să rămâneți așa cum sunteți și să vă înconjurați de cei care vă acceptă felul de a fi. Așa că nu mai doriți să mulțumiți pe toată lumea. Este o pierdere de timp. Propoziția este valabilă pentru toți, deoarece cu toții ați trecut înainte prin acest tip de situație, în loc să vă concentrați asupra voastră.

Uneori, renunțați la lucruri ce ar putea fi favorabile pentru voi și care v-ar face mai fericiți, supunându-vă realităților imperfecte sau banale, doar pentru a obține aprobarea celor din jur. De multe ori procedați așa, deoarece societatea vă încurajează să arătați întotdeauna bine în ochii presei și influențatorilor, indiferent de preț.

Ați considerat adesea că standardele existente sunt mult mai importante decât ceea ce simțiți/trăiți și că trebuie să renunțați la dorința de a fi adevărați pentru voi înșivă, astfel încât ceilalți să vă poată iubi. De prea multe ori credeți că dacă renunțați la tot ceea ce vă face unici și vă purtați pur și simplu ca majoritatea oamenilor, veți fi iubiți mai mult și toate ușile spre fericire, dragoste și împlinire se vor deschide automat în fața voastră.

Realitatea este cu totul alta. Pentru persoanele care nu vă apreciază esența, valoarea, nu veți fi niciodată suficient de buni. Puteți face orice schimbări doriți, ele nu vă vor privi niciodată favorabil, adesea criticându-vă. Veți ajunge să trăiți într-un ciclu nesfârșit de încercări și eșecuri.

Când realizați ce se întâmplă, vedeți cât timp petreceți încercând să atingeți standarde de neatins, ceea ce vă îndepărtează de locul în care în mod normal ar trebui să fiți. Începeți să vă dați seama că toate eforturile voastre au fost în van și că mai bine ați fi investit în ceea ce sunteți, nu în ceea ce așteptau alții de la voi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI