Doliu în lumea sportului. Fostul baschetbalist, Mihai Dimancea, a murit

Beatrice Dumitru 20.03.2023, 22:30
Doliu în lumea sportului. Fostul baschetbalist, Mihai Dimancea, a murit

Sportul românesc este în doliu. Mihai Dimancea, fostul mare baschetbalist de la echipa Steaua București, a murit la vârsta de 83 de ani. Clubul din Ghencea a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a amintit performanțele pe care Mihai Dimancea le-a obținut în tricoul roș-albaștrilor, dar și în cel al echipei naționale.

A murit fostul baschetbalist Mihai Dimancea

Mihai Dimancea s-a născut pe 31 august 1940 și a început cariera la CSȘ 6 București, sub „bagheta” lui Victor Tibacu. El a jucat mai târziu pentru Metalul 23 August, iar în 1962 a ajuns la echipa lui Constantin Herold, Steaua Bucureşti.

În tricoul Stelei, acesta a cucerit patru titluri naţionale (1963, 1964, 1966 şi 1967) şi o Cupă a României (1966), iar pentru echipa naţională, Mihai Dimancea, care a fost conducător de joc, a bifat 45 de selecţii. El a evoluat la Universiada de vară din 1965 şi la Campionatul European din 1969.

Doliu în lumea sportului. Fostul baschetbalist, Mihai Dimancea, a murit
Mihai Dimancea, fost baschetbalist al echipei Steaua. Sursa foto: Facebook / Steaua

„O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist”

Mihai Dimancea și-a încheiat cariera de jucător în 1973 şi a fost managerul echipei care a cucerit ultimul titlu naţional din palmaresul Stelei, în 1991.

O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist. Mihai Dimancea, fostul mare conducător de joc, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Baschetul românesc este acum mai sărac. Vom păstra vie amintirea numărul 11 purtat cu atâta mândrie de Mihai Dimancea. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a transmis clubul Steaua pe pagina de Facebook.

Mihai Dimancea a fost arbitru internaţional de baschet, iar în 1997 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...