Doliu în lumea politică din România. S-a stins la 54 de ani

Beatrice Dumitru 06.05.2023, 13:34
Doliu în lumea politică din România. S-a stins la 54 de ani

Este doliu în lumea politică din România. Un fost viceprimar al orașului Timișoara s-a stins din viață pe data de 5 mai. Acesta avea 54 de ani. Vestea morții a fost anunțată și de clubul de fotbal Politehnica Timișoara.

Cauza morții politicianului

Adrian Orza a decedat după ce a suferit un infarct în casa sa din localitatea Șag. Fostul viceprimar al orașului Timișoara timp de 12 ani, era căsătorit și avea un copil. El a fost singurul timișorean ales consilier independent.

Vestea morții acestuia, la vârsta de 54 de ani, a fost anunțată și de clubul de fotbal Politehnica Timișoara, de care Adrian Orza era legat sufletește.

În miez de noapte primim o veste tristă. Adrian Orza, iubitor de Poli, s-a stins în această seară.
Clubul Politehnica Timișoara transmite cele mai sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Odihnă veșnică!”, a transmis clubul de fotbal pe Facebook.

Cine a fost Adrian Orza

Născut în satul Mercina, din județul Caraș-Severin, dar crescut și format în Timișoara, unde a ajuns și viceprimar al orașului, Adrian Orza a fost unul dintre cei mai apreciați politicieni din Banat, fiind primul și singurul om care a obținut, după Revoluție, un mandat de consilier independent în Timișoara.

Absolvent a facultăților de Electrotehnică și Management în Industrie și Transporturi, Adrian Orza a ajuns în 1995 șeful Biroului Marketing de la fabrica de țigări din Timișoara. În 1999 a ajuns director general al fabricii. După doar un an a părăsit postul și a fost ales viceprimar al Timișoarei.

Adrian Orza a ocupat funcția de viceprimar al Timișoarei timp de 12 ani, în mandatele primarului Gheorghe Ciuhandu. În 2012, el a candidat pentru funcția de primar al Timișoarei din partea Uniunii pentru Timiș (PNȚCD – Forumul Democrat al Germanilor din România), dar a pierdut în fața lui Nicolae Robu, candidat din partea USL.

Din 2012 până în 2020, Adrian Orza a fost consilier local independent, fiind singurul timișorean de după anul 1989 care a reușit această performanță.

În aceeși zi a decedat și Gheorghe Oprea, fost lider al PSD Pitești. Potrivit informațiilor apărute recent, acesta a încetat din viață vineri dimineață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...