Doliu imens pentru Farul Constanța. Unul dintre cei mai buni portari din istoria echipei s-a stins. „Vei apăra penalty-urile lui Pele”

Anca Manolica 04.01.2023, 21:34
Doliu imens pentru Farul Constanța. Unul dintre cei mai buni portari din istoria echipei s-a stins. „Vei apăra penalty-urile lui Pele”

Este doliu în familia echipei de fotbal Farul Constanța. Unul dintre cei mai buni portari din istoria echipei s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani. După Marin Nedelcearu și Constantin Gîrjoabă, trecuți în neființă la finele anului trecut, acum a murit o altă legendă a grupării de la malul mării. Despre cine este vorba.

Doliu la Farul Constanța

După ce la finalul anului 2022, Marin Nedelcearu și Constantin Gîrjoabă au trecut la cele veșnice, iată că miercuri, 4 ianuarie, o altă legendă a clubului sportiv din Constanța s-a stins din viață. Este vorba despre fostul portar Dan Ștefănescu, cel care împlinise 77 de ani pe 17 decembrie 2022, potrivit ziuaconstanta.ro.

Acesta a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi din istoria FC Farul, jucând aproape 13 sezoane la echipa din Constanța, la care, în multe partide, a purtat şi banderola de căpitan. A evoluat alături de nume mari din fotbalul românesc şi a făcut meciuri memorabile în tricoul „alb-albastru”.

A ajuns la Farul la 21 de ani

Dan Ștefănescu s-a născut la Câmpulung Muscel, începând să practice sportul care l-a consacrat la clubul Aro Câmpulung, la vârsta de 12 ani. Avea puţin peste 21 de ani când a ajuns la Farul, în iarna anului 1967. Și de atunci a avut o carieră de excepție.

Echipa Farul Constanța
Echipa Farul Constanța

În anul 1980, a decis să părăsească poarta care i-a adus atât de multe satisfacții și a trecut de partea cealalată a baricadei, devenind antrenor. A fost la cârma mai multor echipe din judeţul Constanţa, precum Şoimii Cernavodă, Medgidia, Chimpex, Voinţa, după care a fost conducător de club, la SNC sau la Petromidia.

Absolvent al Facultății de Educaţie Fizică, fostul fotbalist a fost și profesor de sport în oraș, la şcoala din Ovidiu şi la Liceul „Mihai Eminescu”.

„Drum lin alături de îngeri!

Un suflet minunat s-a înălțat la cer! Condoleanțe!

Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Drum lin, domn General!

Dumnezeu să il odihnească! Să ii fie somnul lin!

Drum lin către stele! Acolo vei apăra penalty-uri executate de Pele. Odihneasca-se în pace!, sunt doar câteva dintre mesajele celor care l-au iubit și apreciat ca om și ca sportiv pe Dan Ștefănescu.

După ce a plecat din Constanţa, Dan Ștefănescu s-a stabilit în București, dar în ultimii ani locuia la Târgoviște. Trupul său a fost depus capela bisericii Sfântul Nicolae din Târgoviște, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc joi, 5 ianuarie, începând cu ora 12.00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...