Doi români au făcut ravagii în Italia. Cum au furat „Bonnie și Clyde” sute de mii de euro, carabinierii au rămas șocați

Ana-Maria Tudor 25.04.2023, 19:22
Doi români au făcut ravagii în Italia. Cum au furat „Bonnie și Clyde” sute de mii de euro, carabinierii au rămas șocați

Un cuplu de români, supranumiți de presa italiană „Bonnie și Clyde”, a jefuit două magazine de bijuterii. Aceștia au reușit să fure obiecte în valoare de 110.000 de euro, însă au fost prinși de carabinieri.

Ce metodă au folosit hoții

Cei doi hoți au adus pe ținutul italienesc sistemul folosit adeseori în jafurile din România. Partenerii au folosit distragerea atenției angajaților în favoarea lor și au sustras rapid ceasul și inelul expuse într-o vitrină lăsată deschisă. Carabinierii au fost informați în urma plângerilor depuse de proprietari despre dispariția subită a podoabelor din cele două magazine de bijuterii din centrul istoric al Romei.

Coordonați de Procuratura din Roma, oamenii legii au început investigarea cazului, apoi au studiat imaginile camerelor de supraveghere din magazine și de pe străzile învecinate. În urma vizionării video, aceștia au făcut legătura între cele două jafuri.

Jaf cu topoare în centrul Parisului, la un magazin de bijuterii

Bonnie și Clyde de România au fost arestați

În urma jafului, cei doi români au reușit să sustragă obiecte în valoare de 110.000 de euro. Însă cel de al doilea jaf se pare că le-a adus ghinion, iar carabinierii au reușit să îi aresteze.

Conform publicației Leggo, cuplul de prădători români a dat spargerea în două magazine de bijuterii cunoscute din centrul orașului, reușind să intre în posesia unui ceas extrem de scump și a unui colier cu o valoare considerabilă. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a acționat împreună cu partenera sa de 23 de ani.

Un plan bine pus la punct nu le-a garantat libertatea

Polițiștii au ajuns la concluzia că cei doi suspecți vizaseră deja magazinele în urmă cu câteva zile. Românii au intrat chiar și în magazine, pentru a studia și a se familiariza cu modul în care arăta locul.

Cuplul ar fi părăsit Roma după comiterea faptelor. Studierea atentă a imaginilor a ajutat carabinierii să realizeze faptul că cei doi hoți s-au deplasat de mai multe ori din Capitală spre nordul Italiei. În timp ce politiștii le interceptau mișcările, identitatea suspecților a fost dezvăluită.

Ce au făcut după spargere

Carabinierii de la stația Roma San Lorenzo (Lucina) au descoperit că suspecții s-au întors la Roma și se aflau într-un camping din Via di Malafede, unde au activat o serie de servicii de filaj și de observare pentru a-i depista.

Recent, cei doi hoți au fost prinși în timp ce ieșeau dintr-un bungalow și depozitau mai multe bagaje într-un autovehicul. Pentru a-i împiedica să plece din nou, carabinierii i-au oprit la ordinul autorității judiciare, iar „Bonnie și Clyde” de România au fost arestați.

Urmăriți Impact.ro și pe