DNA face percheziții la primăria lui Mihai Chirica. Primăria Iași ar fi fost implicată în mai multe proiecte imobiliare

Elena Avramescu 26.01.2022, 13:50
DNA face percheziții la primăria lui Mihai Chirica. Primăria Iași ar fi fost implicată în mai multe proiecte imobiliare

Astăzi, 26 ianuarie, o echipă de procurori din cadrul DNA Iaşi s-a deplasat la sediul Primăriei ieşene pentru a ridica mai multe documente, într-o anchetă privind săvârşirea unor fapte de corupţie. Mai multe surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.

DNA face percheziții la primăria lui Mihai Chirica

În acest sens, procurorii DNA au ajuns miercuri, în sediul Primăriei Iaşi în jurul orei 10.00, fiind însoţiţi de jandarmi, iar anchetatorii urmează să ridice mai multe documente.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, găsim notat într-un comunicat al DNA.

Primarul Mihai Chirica, primele declaratii
Primarul Mihai Chirica

Sursele din cadrul municipalităţii declară că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi. Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată în ianuarie 2021, fiind acuzat de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. În plus, primarul ieşean este vizat în mai multe anchete privind afaceri imobiliare.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune.

În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a spus și Mihai Chirica pentru Ziarul de Iași.

Mihai Chirica a fost audiat anul trecut de DIICOT într-un dosar cu privire la construcţia în condiţii dubioase a unui imobil în zona Sărărie din municipiu.

Mihai Chirica este vizat în două dosare penale, iar unul dintre acestea vizează o afacere cu un teren din centrul orașului. În aprilie 2021, Mihai Chirica a dclarat că se autosuspendă de la conducerea filialei Iași a PNL și că urmează să se „concentreze pe activitatea administrativă”. S-a întâmplat la o zi după intervenția președintelui Klaus Iohannis, care spunea că va cere o reacție a PNL în cazul lui Mihai Chirica, inculpat pentru corupție, și a șefului CJ Iași, Costel Alexe, urmărit și el penal de DNA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...