Djokovic riscă până la 12 luni de închisoare în Australia. Ce s-a descoperit în documentele prezentate autorităților australiene

Andrei Cezar 11.01.2022, 12:33
Djokovic riscă până la 12 luni de închisoare în Australia. Ce s-a descoperit în documentele prezentate autorităților australiene

Coșmarul lui Novak Djokovic în Australia nu s-a încheiat. Liderul mondial din circuitul masculin nu știe încă dacă poate participa sau nu la Australian Open, chiar dacă a câștigat procesul contra autorităților de la Antipozi. Mai mult, sârbul riscă să fie chiar trimis după gratii după ce în documentele prezentate de el ar fi fost descoperite unele nereguli.

Djokovic riscă până la 12 luni de închisoare în Australia

Novak Djokovic a fost eliberat, luni, din centrul pentru emigranți și persoane carantinate și și-a reprimit viza de intrare în Australia. Instanța i-a dat câștig de cauză și a revocat decizia autorităților de a anula viza campionului sârb.

Liderul ATP a mers direct pe terenul de antrenament pentru a recupera zilele pierdute în detenție și speră ca într-un final întregul coșmar să se încheie, iar el să poată evolua la primul Grand Slam al anului. Djokovic este deținătorul recordului de titluri la Australian Open și campionul en-titre de la Antipozi.

Sunt încântat și recunoscător că judecătorul a revocat decizia de anulare a vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân aici și să încerc să câștig Australian Open. Rămân concentrat pe asta.

Am venit aici pentru a juca unul dintre cele mai importante turnee în fața unor fani minunați. Pentru moment, nu pot spune mai multe, dar mulțumesc tuturor pentru că mi-ați fost alături în situația asta și m-ați încurajat să rămân puternic”, a transmis Djokovic pe Twitter.

Neregulile decoperite în documentele lui Djokovic

Chiar dacă momentan este o perioadă de acalmie la Melbourne, Djokovic nu este prea liniștit. Sârbul aștepată cu sufletul la gură decizia autorităților, în speță a Ministerului pentru Imigrări, care a anunțat că, potrivit legii din Australia, își poate exercita dreptul pentru a-i anula din nou viza indiferent de decizia judecătorilor.

În plus, se pare că liderul ATP ar fi comis și anumite nereguli care îl pot timite la închisoare. Potrivit publicației australiene The Age , Djokovic ar fi mințit în formularul de intrare în țară și ar fi bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de a ajunge la Melbourne.

Documentul prezentat de Djokovic la sosirea in Australia / Foto: The Age

Doar că lucrurile nu ar fi stat chiar așa. Nole a petrecut Crăciunul alături de familie, în țara sa natală, Serbia, după care ar fi mers în Spania, un amănunt extrem de important pe care nu l-a menționat în declarația completată la sosirea în Australia.

E o serioasă ofensă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații.”, se arată în regulile de intrare în Australia.

Pedeapsa maximă este de 12 luni de închisoare, scriu jurnaliștii australieni.

Urmăriți Impact.ro și pe