Dispar aceste servicii la zborurile aeriene. Cu cât cresc prețurile biletelor de avion

Beatrice Dumitru 03.02.2023, 10:40
Dispar aceste servicii la zborurile aeriene. Cu cât cresc prețurile biletelor de avion

Industria turismului își revine după pandemie, dar prețul biletelor de avion va crește considerabil pe fondul crizei din energie și inflației. În plus, şi cererea mai mare din piaţă ridică preţurile, în timp ce unele servicii care altădată erau gratuite vor trebui plătite. Cu cât se vor scumpi biletele de avion în 2023.

Cu cât vor fi mai scumpe biletele de avion în 2023

Specialiștii din aviație spun că prețurile biletelor de avion vor crește tot mai mult, mai ales din cauza scumpirii carburanților. În ciuda scumpirilor, reprezentanții aeroporturilor estimează o creștere a numărului de pasageri în 2023, care va depăși nivelul de dinainte de pandemie. De asemenea, susțin că aeronavele companiilor de linie şi low-cost vor prelua din România peste 24 de milioane de persoane.

Românii vor călători în 2023, chiar dacă biletele de avion sunt mai scumpe și cu 40%, iar la bordul avioanelor companiilor de linie unele servicii care altădată erau gratuite vor trebui plătite. În aeronavele Tarom, de exemplu, mâncarea și băutura costă, în tmp ce alte firme percep o taxă pentru alegerea locului.

Dispar aceste servicii la zborurile aeriene. Cu cât cresc prețurile biletelor de avion
Biletele de avion s-au scumpit în 2023.

Încă un aeroport în România

Patru miliarde de persoane sunt așteptate să zboare la nivel global în 2023, ceea ce va genera companiilor aeriene venituri de peste 500 de miliarde de dolari, potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian.

România va avea un nou aeroprt din 15 iunie, atunci când va fi ianugurat cel de la Brașov, iar prima aeronavă care va ateriza aici va fi românescă, Tarom urmând să lanseze curse regulate București – Brașov. Acest lucru va fi posibil, cel mai probabil, spre sfârșitul anului. Aeroportul de la Brașov va fi al doilea din lume care foloseşte tehnologia turnului virtual, adică traficul este dirijat de la distanță, de la Arad.

Va prelua din această creștere a traficului, acest aeroport va fi foarte important pentru România. Va ajuta turismul, schimburile universitare, vor fi destinații noi în toată România”, a spus David Ciceo, președinte Asociația Aeroporturilor din România.

Anul trecut, după căutările pe Google, românii au zburat cel mai mult spre Italia, Spania, Marea Britanie și Turcia. În ceea ce privește orașele, cele mai căutate zboruri au fost pentru Londra, Paris și Roma.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...