Discuțiile dintre Rusia și Ucraina. Ce a dezvăluit premierul Israelului, cel care încearcă să medieze negocierile

Beatrice Dumitru 21.03.2022, 15:56
Discuțiile dintre Rusia și Ucraina. Ce a dezvăluit premierul Israelului, cel care încearcă să medieze negocierile

Premierul israelian Naftali Bennett încearcă să medieze încheierea conflictului dintre Ucraina și Rusia. La începutul lunii martie, el a mers în vizită la Moscova și a discutat cu Vladimir Putin despre conflictul din Ucraina. După mai multe runde de negocieri între cele două țări, Bennett a declarat că, în ciuda unor progrese, au rămas mari decalaje.

Mari decalaje în discuțiile dintre Rusia și Ucraina

Oficialii ruși au declarat în ultimele săptămâni că urmăresc „denazificarea” și „demilitarizarea” Ucrainei, în timp ce oficialii ucraineni au susținut că Rusia dorește să-l înlăture pe Volodimir Zelenski și guvernul său și să instaleze un guvern marionetă.

Premierul israelian Naftali Bennett, cel care s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin, a declarat că Rusia nu mai cere înlăturarea președintelui Volodimir Zelenski și nici demilitarizarea completă a Ucrainei, adăugând că mai este „încă un drum lung de parcurs” în medierea dintre Moscova și Kiev. Liderul israelian a adăugat că nici Ucraina nu mai cere aderarea la NATO, informează The Jerusalem Post.

Discuțiile dintre Rusia și Ucraina. Ce a dezvăluit premierul Israelului, cel care a încercat să medieze negocierile
Naftali Bennett mediază negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Mai este un drum lung de parcurs, pentru că sunt mai multe chestiuni la care nu se găsește un numitor comun, unele dintre ele fundamentale. Vom continua împreună cu ceilalți prieteni ai noștri din lume să încercăm să facem o punte între cele două țări pentru a pune capăt războiului, acesta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla”, a declarat Naftali Bennett.

A avut loc o nouă rundă de discuții

Autoritățile ruse nu au declarat oficial că au renunțat la demilitarizarea Ucrainei. Când președintele rus Vladimir Putin a anunțat ceea ce a numit o „operație militară specială” în Ucraina pe 24 februarie, el a descris Ucraina ca parte a Rusiei, ridicând îngrijorarea că Moscova ar putea încerca să anexeze cel puțin o parte a țării vecine.

O nou rundă de discuții a avut loc pe 21 martie, însă cele două părți nu au ajuns la nicio concluzie, iar consilierul președintelui Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia nu este serioasă în privința negocierilor de pace, ci încearcă să convingă Occidentul să nu mai impună alte sancțiuni.

Au folosit aceste discuții ca o modalitate de a distrage atenția de la ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, Nu cauți pacea și bombardezi orașele pe scară largă în același timp”, a declarat Alexander Rodnianski, citat de BBC.

Și purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov, a declarat că discuţiile dintre Moscova şi Kiev nu au produs deocamdată niciun progres major.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...