Discuție cutremurătoare în faţa morgii Spitalului Universitar din Capitală: „Vă spun eu: îi lasă să moară pe cei nevaccinați”

Elena Avramescu 01.11.2021, 11:50
Discuție cutremurătoare în faţa morgii Spitalului Universitar din Capitală: „Vă spun eu: îi lasă să moară pe cei nevaccinați”

Chiar și astăzi, România se află pe în topul statelor cu cele mai multe decese din cauza COVID, chiar dacă în fața noastră sunt țări cu populații mult mai mari. Astfel că medicii sunt nevoiți să completeaze zilnic certificate de deces, morgile au devenit neîncăpătoare iar în cimitire nu mai sunt locuri.

Discuție cutremurătoare în faţa morgii Spitalului Universitar din Capitală

Lucrez în anatomie patologică de peste 25 de ani. Niciodată nu am văzut așa ceva, a spus medicul Sabrina Zurac, potrivit Digi24.

Ne roagă sau lasă aici trupul mai multe zile până reușesc să se organizeze ca să facă cele necesare pentru a-l înmormânta creștinește. Este dramatic ce vedem. Este incredibil. Este cutremurător să vezi cum o mamă trebuie să-și îngroape într-o săptămână doi băieți și dacă pentru primul a găsit bani, pentru al doilea nu găsește, a spus și dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

Maria Sajin, medic anatomopatolog la Spitalul Universitar din Capitală, a declarat că doar la Revoluție s-a mai întâmplat așa ceva, și anume să fie foarte mulți decedați peste tot în zona morgii.

Din păcate, medicii abia mai reușesc să țină pasul cu semnarea actelor de deces, iar morgile spitalelor sunt arhipline. În aceste condiții, încă sunt oameni, chiar din familii decimate de COVID, care nu vor să creadă că vaccinul îi protejează şi se ceartă cu medicii în timp ce stau la coadă să-şi ridice morţii.

Discutie cutremuratoare in fata morgii Spitalului Universitar din Capitala
Spital

În momentul în care internezi cu pacient la Chirurgie și e negativ, primești pe telefon testul negativ și după 3 zile, e pozitiv! Cum e posibil așa ceva? De ce? Pentru că nu era vaccinat? Toți nevaccinații îi scoatem morți? Cum adică? Vă spun eu: îi lasă să moară pe cei nevaccinați! Ia să vină unul vaccinat, să vedeți că toate atențiile sunt pe el!, a declarat o femeie ce se afla în faţa morgii Spitalului Universitar din Capitală.

Medicii încearcă în zadar, de cele mai multe ori, să-i convingă pe oamenii care vin după rudele decedate să se vaccineze. „Noi încercăm să discutăm, să le explicăm cât de important este vaccinul, dar nu suntem crezuți”, a spus dr. Maria Sajin.

Conform datelor oficiale, se pare că 94% dintre pacienții care au decedat până acum aveau și alte boli, iar cei mai afectați sunt cei care au afecțiuni cardiologice, diabet, afecțiuni neurologice, dar si obezitate. Din punct de vedere al vârstei, peste 30% dintre decese sunt persoane care aveau între 70 si 79 de ani.

Ne confruntăm cu familii extrem de îndurerate, pe care le înțelegem, care familii nu doresc să respecte procedurile stabilite. Este adevărat că un decedat nu respiră, nu tușește, nu strănută, deci, în teorie, ar trebui contaminarea să fie mai redusă.

Noi uităm, însă, că din nefericire, corpul unei persoane iubite, în momentul în care s-a produs decesul, este în mod natural supus unor procese de degradare. Presupun, pe de o parte, scurgere de lichide biologice, pe de altă parte, eliberare de gaze, care, ambele, favorizează transmiterea virusului, a declarat Sabrina Zurac, medic anatomopatolog la Spitalul „Colentina”.

Urmăriți Impact.ro și pe