Discursul lui Viktor Orban în SUA. „Cine mă consideră rasist sau antisemit sunt pur și simplu idioți”

Beatrice Dumitru 05.08.2022, 10:49
Discursul lui Viktor Orban în SUA. „Cine mă consideră rasist sau antisemit sunt pur și simplu idioți”

Viktor Orban a susținut un discurs în fața conservatorilor americani. În fața susținătorilor lui Donald Trump, premierul maghiar a vorbit despre migrație, rasism și războiul din Ucraina, des pre care a spus că sunt necesare negocieri SUA- Rusia pentru încheierea unui acord de pace.

Ce a spus Viktor Orban în SUA

Marți, Viktor Orban l-a vizitat pe fostul președinte american Donald Trump la clubul său de golf din Bedminster, din New Jersey. Premierul ungar a declarat în cadrul congresului conservatorilor americani din Texas (CPAC) că Occidentul este blocat într-o „ciocnire a civilizațiilor”, notează BBC.

De asemenea, liderul maghiar i-a îndemnat pe conservatorii americani să-și „unească forțele” în lupta pe care intenționează să o conducă împotriva „progresiștilor de stânga”.

Trebuie să coordonăm mișcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeași provocare. Progresiștii de astăzi încearcă să separe civilizația occidentală de rădăcinile ei creștine. Ororile nazismului și comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale și-au abandonat valorile creștine”, a spus liderul naționalist, invitat la congres, unde trebuie să vorbească și Donald Trump.

„Trebuie să luăm înapoi instituțiile de la Washington și de la Bruxelles”

Premierul maghiar a mai afirmat că cei care îl consideră rasist sau antisemit sunt „pur și simplu idioți”.

Văd deja titlurile de mâine. Rasistul european de extremă dreapta și antisemitul, calul troian al lui Putin, ține un discurs la conferința conservatoare. Dar nu vreau să le dau idei, ei știu cel mai bine să scrie știri false”, a spus Viktor Orban.

Viktor Orban, aflat la putere din 2010, i-a criticat pe fostul președinte american Barack Obama, pe filantropul George Soros și pe „globaliști”.

Trebuie să luăm înapoi instituțiile de la Washington și de la Bruxelles. Trebuie să coordonăm mișcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeași provocare. Aveți doi ani să vă pregătiți”, a adăugat Viktor Orban, făcând referire la alegerile prezidențiale din SUA din 2024.

Liderul de la Budapesta a fost aplaudat frenetic atunci când a citit din Constituția maghiară, declarând că o căsătoria se face doar între un bărbat și o femeie.

Într-un discurs virulent susținut pe 23 iulie la Băile Tușnad, Viktor Orban a respiuns ideea unei societăți „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă care s-ar amesteca cu non-europeni”, a declarat el, declanșând un val de critici din partea liderulor europeni și a Statelor Unite.

Urmăriți Impact.ro și pe