Discursul lui Traian Băsescu, întrerupt la Parlamentul European. De ce i s-a tăiat imediat microfonul

Andra Daoud 06.10.2022, 09:44
Discursul lui Traian Băsescu, întrerupt la Parlamentul European. De ce i s-a tăiat imediat microfonul

Traian Băsescu a ținut un discurs în Parlamentul European, însă la un moment dat, microfonul i-a fost tăiat. Președintele de ședință a decis să îi taie sunetul lui Băsescu, în timp ce acesta citea o listă cu nume de lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”. Pe cine a apucat să nominalizeze fostul președinte și cum au motivat organizatorii decizia de a-l lăsa fără sunet.

Traian Băsescu, lăsat fără sunet în Parlamentul European

Fostul președinte al României a avut o intervenție în plenul Parlamentului European, în contextul unei dezbateri privind influența Rusiei în blocul comunitar. Traian Băsescu nu a apucat să-și ducă la bun sfârșit discursul, pentru că președintele de ședință i-a oprit microfonul, argumentând că Băsescu a depășit timpul alocat.

Băsescu citea o listă cu nume de lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”, în momentul în care a fost întrerupt. Înainte de a-i fi tăiat microfonul, fostul președinte apucase să nominalizeze foști șefi de guvern din Italia, Germania și Finlanda.

Discursul lui Traian Basescu, intrerupt la Parlamentul European. De ce i s-a taiat imediat microfonul
Traian Basescu, intrerupt in timp ce citea o lista cu lideri europeni „vanduti lui Putin”

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a spus Băsescu.

Șeful de ședință, Rainer Wieland, i-a întrerupt apoi microfonul, spunînd: „Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe