Directorul TRANSURB, Dorian Dumitru, a demisionat la cererea primarului municipiului Galaţi şi în urma protestului spontan organizat de angajaţii unităţii

Elena Avramescu 22.11.2021, 13:49
Directorul TRANSURB, Dorian Dumitru, a demisionat la cererea primarului municipiului Galaţi şi în urma protestului spontan organizat de angajaţii unităţii

Dorian Dumitru, directorul general al societăţii locale gălăţene de transport în comun, a făcut anunțul demisiei sale din funcţie, la cererea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, precum şi în urma protestului spontan declanşat de angajaţii unităţii.

Directorul TRANSURB Galați, Dorian Dumitru, a demisionat

Se pare că demisia a fost anunţată în cadrul discuţiilor purtate la sediul Primăriei Galaţi, între reprezentanţii sindicatelor din Transurb, directorul Dorian Dumitru şi reprezentanţii municipalităţii.

După anunțarea demisiei, liderul sindicatului Transurb, George Preda, a spus că este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Transurb la prânz, pentru desemnarea unui director interimar care să semneze deciziile privind majorarea salariilor cu 155 de lei, ce reprezintă indexarea cu rata inflaţiei.

În plus, angajaţii din Transurb nu mai vor să revină la muncă până când nu vor vedea semnate deciziile de majorare a salariilor. Dorian Dumitru a declarat că şoferii nu aveau motive reale pentru a iniția acest protest, pentru că în luna februarie s-au efectuat creşteri salariale în sumă brută de 450 de lei pentru fiecare conducător auto de la Transurb.

În plus, acesta crede că, din punct de vedere legal, societatea poate susţine majorarea salariilor doar cu 92 de lei.

Îmi cer scuze cetăţenilor din Galaţi. Sunt oameni care au plătit abonamente în avans şi acum s-au trezit că nu sunt mijloace de transport în comun pe traseu. Acest protest spontan, în opinia mea, este un protest spontan bine organizat de reprezentanţii sindicatului. La protestul din 5 noiembrie am acceptat acea indexare cu indicele de inflaţie, ştiind că legea bugetului de stat nu îmi dă voie.

Ulterior, mi s-a adus la cunoştinţă de către serviciul resurse umane care este modul de calcul corect. După calculul nostru, suma brută de care vor beneficia salariaţii este de 156 de lei, dar 92 de lei se aplică la salariul de bază, trecând prin sporuri, ajunge la 156 de lei. Sindicatul nu doreşte altfel.

Este o problemă legată de interpretare, dar când există două păreri, cel care răspunde este reprezentantul legal, adică directorul legal. Conducătorii auto nu au niciun motiv să facă acest protest, deoarece în luna februarie s-au efectuat creşteri salariale în sumă brută de 450 de lei de fiecare şofer de autobuz, a declarat Dorian Dumitru, potrivit Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...