EXCLUSIV

Directorul interimar Romaero, Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei, și-a dat demisia

Gabriela del Pupo 14.01.2022, 12:22
Directorul interimar Romaero, Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei, și-a dat demisia

Directorul interimar al Romaero, Ştefan Dănilă, și-a dat demisia. Acesta fusese numit în luna la finalul lunii iulie, după ce anterior el a deținut funcția de Quality and Business Growth Manager în cadrul companiei.

„Un naufragiat cere ajutor. Sar sa îl ajut, pentru ca știu sa înot. Când ajung la el descopăr ca nu mai poate sa înoate”

Directorul ar fi încercat sa salveze Romero dar acuză că ar fi fost mințit de către ministrul Economiei care promis sprijin și când s-a dus să ceară ajutor i-ar fi zis că nu sunt bani. Acest lucru l-ar fi determinat pe director să își dea demisia. Situația la Romero este foarte precară, sunt în urmă cu salariile, astăzi se pare că se va achita luna Octombrie” susțin surse care cunosc situația Roamero pentru impact.ro.

Ștefan Dănăilă a și postat un mesaj pe Facebook după ce aseară și-a dat demisia.

„Un naufragiat cere ajutor. Sar sa îl ajut, pentru ca știu sa înot. Când ajung la el descopăr ca nu mai poate sa înoate, vasul se îndepărtează, iar eu nu am colacul de salvare, pentru ca nu sunt salvamar. Ma desprind pentru a putea semnaliza și striga după ajutor. Speranța este în colacul de salvare. Al celor de pe vapor sau de pe alt vas, chiar mai mic, privat, apelat de cei de pe vapor.
Misiunea de salvare este onoranta și responsabilizează. Am folosit tot ce puteam, tot ce știam și sm învățat cât am putut într-un timp foarte scurt”,a scris fostul director interimar pe pagina sa de Facebook.

Problema salariilor l-a făcut pe Ștefan Dănăilă să  își dea demisia

Fostul director spune că deși a făcut tot ce i-a stat în putință să rezolve situația faptul că avea în subordine oameni neplătiți de câteva luni l-a făcut să nu mai accepte această poziție de conducere.

„Apoi un om bun și harnic m-a privit în ochi și mi-a întrebat cât mai trebuie sa muncească fără sa fie plătit. O luna, doua? Nu am putut sa ii promit o zi fixa, dar i-am spus sincer ca fac tot ce pot.
A doua zi am aflat ca soluțiile gândite de mine nu sunt aplicabile și nici nu vor fi prea curând. Dar exista altele. Eu nu stăpânesc acele mecanisme. După ce am aflat ca speranța mea de doua luni este mult prea optimista, ca 3, 4 sau chiar mai mult au fost deja irosite în același demers, am decis ca e mai bine sa las locul altcuiva, cât mai repede, pentru a face ce trebuie, adică ceea ce eu nu știu.
Încă simt privirea disperata a omului care își face treaba cu dăruire, profesionist, într-un domeniu în care ar trebui sa fie de elita.
Caut și strig după colacul de salvare!”

Ştefan Dănilă, general (r) cu patru stele, fost pilot de MiG 21 Lancer şi C-130 Hercules, fost comandant al bazelor aeriene 95 Bacău şi 90 Transport Aerian, este singurul şef al SMG provenit din rândul Forţelor Aeriene. Generalul Dănilă a fost şef al Statului Major General în perioada 2011-2015, arată datele de pe platforma online Umbrela Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...