Din bani ce a ajuns să trăiască Maria Dragomirou, în plină pandemie, după ce a rămas fără concerte. Pensia pe care o încasează la 65 de ani

Redacția IMPACT 28.05.2020, 09:09

Industria de entertainment a fost printre primele afectate în mod direct de impunerea restricțiilor pentru a preveni riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Maria Dragomiroiu se numără printre artiștii care nu au mai avut evenimente, în aceste ultime două luni.

Drama Mariei Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu a trecut pe modulul de supraviețuire în această perioadă, după introducerea restricțiilor de circulație și limitarea întâlnirii în grupuri. Rămâne acum întrebarea din ce supraviețuiește celebra cântăreață de muzică populară de două luni încoace, când oamenii din acest sector de activitate nu au mai au avut reprezentații live. Rămâne de văzut ce decizii vor lua autoritățile pentru desfășurarea activităților din acest domeniu.

„Dragii mei, trecem prin nişte momente foarte grele cu toţii şi trebuie să găsim puterea să mergem mai departe. Eu şi Bebe ne găsim puterea prin copiii şi mai ales nepoţii noştri”,a declarat artista.

După 40 de ani de carieră intensă în industria muzicală din România, Maria Dragomiroiu încasează o pensie de 1.200 de lei.

„Am ieşit la pensie şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 lei. Cam cum aş putea să trăiesc? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, a povestit solista.

Totuși, artista a mărturisit că din banii strânși până acum, a reulit să se descurce și să trăiască, ba mai mult, a reușit chiar să doneze, împreună cu soțul ei, pentru medicii din linia întâi, care au avut și au în continuare nevoie de ajutor.

„Nu mă dau banii afară din casă, trăim normal. Am donat şi noi, eu cu soţul meu, 100 de milioane pentru medici. Din ce aveam strânşi”, a mărturisit solista pentru Fanatik.ro.

Maria Dragomiroiu a ajuns acum la frumoasa vârstă de 64 de ani. Cântăreața este recunoscută pentru vocea sa deosebită. În 2004, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit artistei Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Urmăriți Impact.ro și pe