Diana Șoșoacă lovește din nou. Proiect de lege în parlament pentru unirea cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina

Mihnea Tălău, Sorin Barbu 31.03.2023, 20:22
Diana Șoșoacă lovește din nou. Proiect de lege în parlament pentru unirea cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina

După ce a inițiat un proiect de lege pentru unirea Republicii Moldova cu România, senatoarea Diana Șoșoacă propune ca România să negocieze acest lucru la pachet cu anexarea teritoriilor din Ucraina, care au aparținut țării noastre.

„Lege privind unirea României cu Republica Moldova”

Diana Șoșoacă a cerut ca proiectul de lege pe care l-a inițiat și intitulat -„Lege privind unirea României cu Republica Moldova” să fie adoptat în procedură de urgență.

Potrivit proiectului de lege, la art. 2, „Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova”.

„Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri. Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, a scris în expunerea de motive, Diana Șoșoacă, potrivit Adevărul.ro.

Decizia comuna luata de Romania si de Republica Moldova. Cetatenii ambelor tari se vor bucura

Șoșoacă propune și anexarea unor teritorii din Ucraina

În afară acestui proiect de lege, senatoarea a cerut și anexarea teritoriilor care au aparținut în vechiul regat al României și care acum se află pe teritoriul Ucrainei.

Proiectul de lege ințiat de Șoșoacă:

„Art. 1: Parlamentul României reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Art. 2: Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova.

Art. 3: Parlamentul României abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Chișinău pentru definitivarea unirii cu Republica Moldova.

Art 4: După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul Republicii Moldova, U.S.A., N.A.T.O., O.N.U, U.E., pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

În plus, Diana Șoșoacă a solicitat, recent, anexarea teritoriilor care au aparținut în vechiul regat al României și care acum se află pe teritoriul Ucrianei. Proiectul de lege mai prevedea și „denunțarea de către țara noastră a Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...