Dezvăluirea care zguduie cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul antrenor a recunoscut: „Nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru”

Ioana Bucur 05.11.2022, 10:22
Dezvăluirea care zguduie cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul antrenor a recunoscut: „Nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru”

În timp ce sportiva începe bătălia pentru a-și dovedi nevinovăția, un fost antrenor a făcut o declarație bizară despre perioada în care au colaborat. Dezvăluirea recentă a stârnit un val de reacții în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus Daniel Dobre.

Declarații ciudate în cazul de dopaj al Simonei Halep

Cazul de dopaj al Simonei Halep a stârnit un val de reacții în lumea sportului, la nivel mondial.

Daniel Dobre, antrenorul cu care jucătoarea de tenis a colaborat în perioada martie-noiembrie 2019 și din luna mai 2021 până în ianuarie 2022, a făcut recent o dezvăluire bizară, mărturisind, încercând să îi ia apărarea, că i-a propus de mai multe ori să apeleze la unele metode neconvenționale de refacere, Halep refuzând de fiecare dată.

„Chiar am avut discuții și nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru… Întotdeauna am avut discuții despre a reuși să ai 3-4 săptămâni la nivel înalt.

Pentru ea este un consum imens să faci rezultate, iar recuperarea este foarte grea, în primul rând mental. Niciodată nu a acceptat să fie ajutată să primească ceva în afara resurselor naturale, care poate ar fi acționat și ar fi avut într-un sezon 4-5 rezultate mari. Nu am vorbit acum cu Simona, dar nu trebuie să vorbesc cu ea ca să-mi dau seama că nu ar face acest lucru”, a spus Daniel Dobre într-o intervenție la Digi FM.

Dezvăluirea care zguduie cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul antrenor a recunoscut „Nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru”

„Ea a vrut mereu să fie cât mai aproape de normal, de natural”

Contactat de jurnaliști pentru mai multe explicații cu privire la declarația sa, Daniel Dobre a punctat că „nu e vorba de dopaj, ci de suplimente” care ar ajuta organismul să se regenereze într-un ritm accelerat.

„Poți să ai tot felul de suplimente. Nu e vorba de dopaj, ci de suplimente care să te ajute să te regenerezi mai repede, poți să iei mai multă băutură de recovery (n.r. – recuperare), să o bei după fiecare antrenament și după fiecare sesiune de pregătire fizică, să bei de două-trei ori pe zi, dar este foarte neplăcut pentru organism.

Poți să faci mai multă saună cu gheață, sunt o groază de lucruri care te pot ajuta, dar sunt și efecte, acele băuturi de recovery, dacă bei de trei ori pe zi te umpli de bube, au foarte mult zahăr, multe proteine. Poți să iei și pe partea mentală”, a precizat fostul antrenor al Simonei Halep, pentru GSP.

Dobre a mai spus că Simona Halep „a vrut mereu să fie cât mai aproape de normal, de natural”.

„Ea a vrut mereu să fie cât mai aproape de normal, de natural: ‘Dacă sunt obosită, mai stau o zi în plus sau două, nu joc tenis până îmi revin’. Să fie o regenerare naturală a corpului și nu accelerată. Spuneam de saună cu gheață, sunt acum niște instalații cu vacuum, să nu se adune acidul lactic, stai acolo câte o oră ca nebunul.

Mai avea, pe stres și oboseală, herpes. Poți să-l anihilezi cu Aciclovir, a luat o dată sau de două ori, dar i-a fost rău fiindcă e un medcament foarte puternic. Ok, a spus: ‘Nu mai iau, mai bine aștept să treacă herpesul de la sine’”, a conchis Dobre.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...