Detaliul neștiut din viața lui Damian Drăghici. Cum a ajuns să cerșească pe stradă: „Nu știam să fac altceva

Beatrice Dumitru 11.02.2023, 14:55
Detaliul neștiut din viața lui Damian Drăghici. Cum a ajuns să cerșească pe stradă: „Nu știam să fac altceva

Damian Drăghici este unul dintre cei apreciați artiști de la noi, fiind cunoscut pentru pasiunea sa pentru nai și instrumente tradiționale. Dar până să cunoaccă succesul, acesta a trecut prin perioade foarte grele și au fost momente în care a cereșit în străinătate. Damian Drăghici a făcut dezvăluiri fără perdea despre acest episoad crunt din viața sa.

„Am fost unul dintre primii cerșetori ai României”

Damian Drăghici este recunoscut ca un maestru al mai multor instrumente și a câștigat numeroase premii și recunoașteri internaționale pentru muzica sa. De asemenea, el se poate lăuda că a colaborat cu artiști din întreaga lume care i-au apreciat muzica.

Damian Drăghici a mărturisit că a fost fascinat de muzică de mic copil și îi plăcea să citească biografiile marilor compozitori, iar pe la 13 ani a devenit foarte interesat de jazz. Dar drumul spre succes a fost greu, iar Damian Drăghici a avut parte de momente foarte complicate în tinerețea lui, peste care nu a putut trece așa ușor. Unul dintre acestea a fost perioada în care a cerșit în străinătate, pe când avea 19 ani.

Detaliul neștiut din viața lui Damian Drăghici. Cum a ajuns să cerșească pe stradă: „Nu știam să fac altceva”
Damian Drghici este cunoscut pentru pasiunea sa pentru nai.

Când am cerșit a fost un moment cheie al vieții mele. În 1989 am fost unul dintre primii cerșetori ai României, atunci în ’89. Am spus apoi, fac orice să nu mai ajung să fac asta. Am să muncesc să-mi vină spume. M-a afectat foarte mult emoțional. Am ajuns în lagăr, nu știam să fac altceva. Cel mai ușor era să iei naiul și am început să mă duc pe la mese (…) Te duci cu intenție la mese și faci o mini-tâlhărie ca să îți dea bani”, s-a confesat Damian Drăghici, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Lecția de viață învățată de Damian Drăghici

Din această experiență care i-a marcat viața, Damian Drăghici a spus că a învățat o lecție foarte importantă. Aceea că trebuie să îți lași copilul să trăiască pe pielea sa anumite lucruri, pe care acesta nu le-ar putea asimila dacă i-ar fi povestite de părinte. Și a recunoscut că așa vrea să procedează cu fiul său în vârstă de aproape patru ani.

Cu ceva timp în urmă, artistul a mai povestit că a fost umilit de foarte multe ori și au fost momente în care a spart naiul, l-a făcut bucăți de nervi și de frustrare, iar de multe ori a plâns.

Damian Drăghici are doi copii. O fiică, Nikolina Drăghici, rodul relației cu prima sa soție, o femeie din Grecia, care
lucrează ca make-up artist într-un salon din Ioannina, iar în martie 2019 a devenit tată pentru a doua oară. Logodnica sa, Crisitina Stroe, i-a dăruit un băiețel.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...