CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ DIN LONDRA

Desfășurare de forțe fără precedent pe străzile Londrei. Cum sunt împiedicați oamenii să ajungă la traseul cortegiului funerar. Panouri imense și ecrane uriașe. FOTO și VIDEO

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au loc luni, 19 septembrie. Chiar în aceste momente, mii de oameni se află pe străzile Londrei pentru a o conduce pe ultimul drum pe regretata suverană, însă aceștia sunt împiedicați să ajungă la traseul cortegiului funerar. Polițiștii au împânzit centrul Londrei. Iată unde sunt redirecționați oamenii, potrivit corespondentului Impact.ro la Londra.

Mii de polițiști au împânzit Londra. Oamenii sunt împiedicați să ajungă la traseul cortegiului funerar

Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum astăzi, pe data de 19 septembrie. Mii de oameni se îndreaptă spre cortegiul funerar. De asemenea, mai multe feţe regale şi lideri mondiali şi-au anunțat prezența la tristul eveniment.

Prin urmare, autoritățile Marii Britanii trebuie să asigure securitatea tutror, iar pentru asta au fost mobilizaţi mii de poliţişti. Potrivit corespondentului Impact.ro la Londra, Elena Vavilov, cetățenii nu pot ajunge la cortegiul funerar.

Oamenii sunt redirecționați către Hyde Park, unde au fost montate ecrane gigant pentru a se putea urmări ceremonia de acolo. Mai mult, nici jurnaliștii nu vor putea ajunge la traseul cortegiului funerar, cu excepția celor acreditați anterior.

Evenimentul este unul de amploare. Dimensiunea lui o depăşeşte pe cea a operaţiunilor din weekendul Jubileului de Platină şi de la Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012. Atunci, nu mai puțin de 10.000 de oameni ai legii erau la datorie în fiecare zi.

Prințul George și Prințesa Charlotte prezenți la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Printre miile de invitați la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a se numără și Prințul George și Prințesa Charlotte. Micuții, în vârstă de nouă ani și respectiv șapte ani, vor participa alături de Familia Regală la procesiunea care va însoți sicriul la intrarea în biserică.

Ceremonia va fi condusă de Regele Charles al III-lea și partenera sa de viață, Camilla. Înaintea lui George și a lui Charlotte vor merge părinții lor, Prințul și Prințesa de Wales.

Micuții vor fi urmați de unchiul și mătușa lor, ducele și ducesa de Sussex și de ceilalți membri ai familiei regale. De la ceremonie va lipsi, însă, fratele mai mic al lui George și Charlotte, Louis, în vârstă de patru ani. Funeraliile Elisabetei a II-a au loc luni, 19 septembrie, la ora 12:00, la Abaţia Westminster.

Citește și Măsurile luate la Londra în ziua înmormântării reginei. Detalii oferite de Costin Georgescu, fostul șef al SRI. „Provocare fără precedent”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe