Descoperire macabră în România. Poliția a intervenit de urgență

Stan Filon 23.03.2022, 18:34
Descoperire macabră în România. Poliția a intervenit de urgență

Vin vești proaste pentru iubitorii de animale din România, după ce într-un parc din Buzău a fost făcută o descoperire cu adevărat macabră. Un bărbat care obișnuiește să alerge prin parcul Crâng a simțit un miros foarte urât, așa că și-a oprit alergarea pentru a vedea de unde vine mirosul înțepător. Nu mică i-a fost mirarea atunci când a văzut despre ce este vorba. A pus imediat mâna pe telefon și a sunat la 112.

Descoperire macabră într-un parc din Buzău

Descoperire macabră pe una dintre aleile parcului Crâng, din Buzău. Un tânăr care obișnuiește să alerge dimineața în parc a sesizat un miros foarte urât, așa că s-a oprit să vadă de unde vine acesta. A descoperit pe o alee lăturalnică efectiv o grămadă de cadavre de pisici.

Bărbatul a alertat imediat autoritățile, iar la fața locului au sosit polițiști de la cea mai apropiată secție, dar și reprezentanți ai Poliției Animalelor, cât și mai mulți reprezentanți ai unor asociații de protecție a animalelor, care au fost devastați atunci când au văzut cadavrele pisilor.

Descoperire macabra intr-un parc din Buzau
Descoperire macabra intr-un parc din Buzau

Cadavrele pisicilor au fost ridicate pentru a se stabili cauza decesului animalelor respective

Pisicile moarte erau puse grămadă pe o alee pe care este restricționat accesul cu o barieră. Unele cadavre se aflau într-o stare avansată de putrefacție, pe când altele păreau aduse recent de cineva. Unele cadavre au fost ridicate de specialiști pentru ancheta care a fost demarată.

Preşedinta unei asociaţii pentru protecţia animalelor spune că a primit mai multe sesizări că din anumite zone din oraş ar fi dispărut pisici. Poliţia a demarat o anchetă pentru a afla dacă animalele au fost sau nu ucise şi cine le-a aruncat în parcul unde se plimbă foarte mulți copii.

Cel care a săvârșit faptele abominabile,trebuie să știe că riscă închisoarea! Astfel, constituie infracțiuni de violența împotriva animalelor care sunt pedepsite cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă următoarele:

  • Uciderea animalelor (acțiunea realizată sub forma de vinovăție a intenției, fără ca legea să distingă între intenția directă și cea indirectă) fără drept;
  • Practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • Organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • Folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru controlarea agresivității;
  • Rănirea sau schingiuirea animalelor;
  • Intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal, în formele prevăzute de lege;
  • Folosirea animalelor aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...