Descoperire fascinantă la câțiva kilometri de România. Un oraș antic, scufundat în urmă cu 1.500 de ani, a ieșit la lumină

Badea Violeta 04.12.2022, 17:19
Descoperire fascinantă la câțiva kilometri de România. Un oraș antic, scufundat în urmă cu 1.500 de ani, a ieșit la lumină

Mai mulți arheologi au făcut o descoperire uluitoare la doar câțiva kilometri de țara noastră. Mai exact, aceștia au găsit un vechi oraș grecesc scufundat, care a ieșit la suprafață datorită secetei, după 1.500 de ani.  Iată locul în care au fost găsite rămășițele!

Descoperire incredibilă făcută de arheologi

După luni întregi de secetă, rămășițele scufundate ale unui oraș antic grecesc au fost descoperite în Turcia de astăzi. Retragerea apelor barajului Bayramic din Canakkale a scos la iveală ruinele unei biserici și ale unei băi vechi de 1.500 de ani, aparținând orașului Scepsis, conform Newsweek.

Scepsis este cunoscut de ceva timp, dar în ultimele trei decenii a fost în mare parte îngropat de apa barajului. Se crede că orașul ar avea cel puțin 2.500 de ani și a fost construit în ceea ce pe atunci era cunoscut sub numele de Anatolia, mai târziu Asia Mică, partea asiatică a Turciei de astăzi.

„A fost un oraș bogat în regiunea din nord-vestul Turciei, cu propriul templu, agora și alte clădiri publice, care a bătut monede în regiunea Troas antică”, a spus Oğuz Koçyiğit de la Universitatea Çanakkale Onsekiz, potrivit sursei de mai sus.

Citește și Descoperire de senzație în Hunedoara. O nouă specie de dinozaur, găsită în Țara Hațegului!

Scepsis a găzduit faimoasa bibliotecă a lui Aristotel

Se crede că Scepsis a găzduit, timp de două secole, celebra bibliotecă a lui Aristotel și a dat naștere mai multor personalități grecești notabile, precum gramaticianul Demetrius din Scepsis.

Orașul a câștigat proeminență în secolele al IV-lea și al V-lea, în perioada bizantină, moment în care arheologii cred că au fost construite biserica și băile.

„Printre ruinele care au supraviețuit de la Scepsis, sunt importante rămășițele băii și ale bisericii, despre care se înțelege că aparțin perioadei bizantine”, a spus Koçyiğit.

„Descoperirea ne oferă informații despre arhitectura, tehnicile de construcție, băile și tradițiile de scăldat ale perioadei. În acest sens, este important pentru noi ca aceste ruine să fi ieșit la suprafață”, a mai adăugat arheologul.

Pentru a afla detalii despre istoria orașului, o echipă a început săpăturile cimitirului orașului sau, mai concret, necropolei acestuia. „Știm că există și morminte în această necropolă care datează din perioadele elenistică și romană”, a spus Koçyiğit.

Arheologul este de părere că aceste morminte oferă date despre obiceiurile de înmormântare ale locuitorilor orașului și despre cine ar fi putut trăi acolo.

Citește și Descoperire fără precedent în interiorul unui meteorit prăbușit pe Pământ. Cercetătorilor nu le-a venit să creadă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...