Descoperire emoționantă a unui soldat ucrainean într-o casă părăsită. A fost adoptat pe loc

Ana Anitoiu 31.03.2022, 17:07

Un soldat ucrainean a făcut o descoperire emoționantă după ce a intrat pentru verificări într-o casă părăsită aflată într-o zonă recucerită de la forțele armate ruse, aproape de Kiev, în contextul războiului declanșat de Rusia, la ordinul lui Vladimir Putin. Militarul n-a stat pe gânduri și a făcut o adopție pe loc. Imaginile au impresionat întreaga lume.

Ce descoperire emoționantă a făcut soldatul ucrainean

Soldații ucraineni au verificat case abandonate din orașe aflate în apropierea Kievului, marți, 29 martie. Unul dintre ei a găsit o cutie muzicală. Când a început să se audă muzica, în cameră a apărut un câine negru. Animalul de companie s-a apropiat de el și s-a lăsat mângâiat.

Câinele a început imediat să dea din coadă când l-a văzut pe militar. Din documente găsite în apartament, soldatul a aflat că acest câine este o femelă pe nume Bavaria. Militarul ucrainean și camarazii lui speră că vor putea reuni în curând animalul de companie cu stăpânii lui. Însă, deocamdată, rămân împreună.

Descoperire emotionanta a unui soldat ucrainean intr-o casa parasita
Bavaria si soldatul s-au imprietenit imediat. Foto: Captura YouTube

Unii dintre refugiații ucraineni și-au luat animalele de companie cu ei. Alții au refuzat să plece de dragul lor

De la începutul războiului, milioane de oameni au fugit din Ucraina. Au plecat cu mașinile, trenurile, ba chiar și pe jos ca să scape de ofensiva rusă. Unii dintre ei au făcut eforturi ca să-și ia și animalele de companie.

„Este un membru al familiei noastre (un câine pe nume Richard, n.r.). Nu îl putem abandona. Noi (ucrainenii, n.r.) avem multe animale. Aceasta este mentalitatea. Cum i-am putea lăsa în urmă?”, a spus o femeie care a fugit din orașul Rivne din nord-vestul Ucrainei.

Primarul orașului Vinița din partea central-vestică a Ucrainei, Sergey Morgunov, a vorbit despre câinii și pisicile pe care i-a văzut aduși de oamenii strămutați din zonele atacate de ruși. Edilul a precizat că loialitatea ucrainenilor față de animalele lor nu este surprinzătoare.

„Dacă luăm în considerare toată istoria Ucrainei, poți vedea că animalele chiar ne-au ajutat mult, pentru că suntem o națiune care s-a bazat pe agricultură”, a spus primarul.

Alți ucraineni au salvat animale de companie lăsate în urmă de ucrainenii care au fugit din calea războiului. O angajată a Asociației Zoologice din Ucraina, Alla Losik, a organizat transportul a zeci de câini din țara atacată de ruși pentru ca o organizație germană să-i poată salva.

„Încercăm să ajutăm animalele, dar este aproape imposibil, pentru că tot timpul sunt bombardamente. Rușii i-au ucis pe toți cei care au încercat să ajute”, a spus Alla Losik.

Guvernul Ucrainei a acuzat de câteva ori forțele militare ruse că au atacat adăposturi de animale sau grajduri, aducând fotografii și înregistrări video drept dovezi.

O altă femeie rămasă în Ucraina aflată în război, Elena Lina, are grijă de nouă pisici și patru câini, în apartamentul ei mic din centrul țării. Ea a explicat că face acest lucru pentru că știe ce sunt foamea și durerea. Tot ea a spus că multe animale de companie au fost abandonate de stăpânii lor. În cartierul ei, numărul de câini ai străzii s-a dublat în câteva săptămâni, de la începutul conflictului.

La fel ca Elena Lina, o altă femeie, Helen, a refuzat să-și părăsească locuința, chiar dacă a avut loc o explozie la o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. Ea a explicat că n-a putut să plece, pentru că n-ar fi rămas nimeni care să aibă grijă de pisici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...