Demisie în direct la o televiziune din Rusia. Toți angajații au plecat din platou

Stan Filon 04.03.2022, 15:58
Demisie în direct la o televiziune din Rusia. Toți angajații au plecat din platou

Demisie în direct la un post de televiziune din Rusia! Imaginile i-au lăsat cu gura căscată pe rușii care au urmărit recent postul de televiziune TVRain. Telespectatorii au rămas cel puțin surprinși să vadă cum nu unul, ci absolut toți angajații și-au dat deimisia în direct. Înainte de a pleca din studioul de televiziune, jurnaliștii au transmis un mesaj foarte puternic, care arată că populația rusă nu este de acord cu președintele Vladimir Putin.

Demisie în direct la o televiziune din Rusia

Din ce în ce mai mulți ruși încep să se răzvrătească împotriva președintelui Vladimir Putin, după ce acesta a dat ordinul invadării Ucrainei. Oamenii încep să nu se mai teamă de represalii și spun ceea ce gândesc. La fel s-a întâmplat și cu o întreagă echipă de jurnaliști ai unei televiziuni din Rusia.

Cu toții și-au dat demisia recent, în semn de protest față de demersul președintelui Vladimir Putin, care a dat ordinul de invadare a Ucrainei. Angajații televiziunii TVRain au umplut platoul de știri al televiziunii, de unde și-au anunțat în direct demisiile. Aceștia nu au părăsit încăperea decât după ce au transmis mesajul: „Nu războiului”. După aceasta, cu toții au părăsit încăperea, apoi clădirea unde are sediul televiziunea respectivă.

Angajații din toate stațiile televiziunii respective și-au prezentat demisiile

După ce și-au făcut mesajul public, spunând „Nu războiului“, angajații: prezentatori, reporteri, editori, tehnicieni, cameramani și-au strâns lucrurile și au părăsit platoul, după cum se poate vedea în imaginile făcute publice pe Twitter de Ukraine News UK. Ulterior, emisia a fost înlocuită de un promo. Mai mult de atât, gestul a fost repetat în toate stațiile televiziunii respective, iar mesajul a fost același.

Canalul a fost acuzat de Autoritatea de Reglementare a Telecomunicațiilor din Rusia că „incită la extremism, abuzează cetățenii ruși, provoacă perturbări în masă a calmului și siguranței publice și încurajează protestele“. TVRain ar fi, potrivit BBC, unul dintre ultimele posturi de știri independente din Rusia.

Oamenii continuă să iasă în stradă în Rusia și să protesteze împotriva războiului, cu riscul de a ajunge la închisoare. Peste 8.000 de ruși au ajuns în detenție, după ce și-au exprimat nemulțumirile în stradă împotriva războiului provocat de președintele Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...