Degajare de fum la aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Pasagerii din terminal, evacuaţi

Iancu Andreea 01.08.2021, 22:38
Degajare de fum la aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Pasagerii din terminal, evacuaţi

O degajare de fum a fost semnalată în această după-amiază la aeroportul Henri Coandă din Otopeni, incidentul dând emoții celor aflați la fața locului. Totuși, autoritățile au intervenit rapid pentru a evalua situația și a nu pune în pericol pasagerii din terminalul din apropiere, aceștia din urmă fiind evacuați ca o măsură de siguranță. Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București au explicat care a fost motivul acestui incident.

Degajare de fum la aeroportul Henri Coandă din Otopeni

UPDATE 22:30 – Directorul Aeroportului Otopeni, Cosmin Peșteșan a oferit mai multe detalii cu privire la degajarea de fum care s-a produs în cadrul aeroportului din Otopeni. Reprezentantul aeroportului a explicat faptul că în acest moment nu mai există niciun incendiu, doar fumul fiind cel care a fost semnalat în timpul incidentului.

La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați. Nu mai sunt pasageri blocați în avioane. Au fost debarcați pe un alt flux. Monitorizăm permanent, iar toate zonele au senzori de alarmă. Alerta a fost primită în dispecerat de la un senzor. A fost doar o degajare de fum masivă, a spus Cosmin Peșteșan.

Un incendiu a fost prevenit în această seară la aeroportul Henri Coandă după ce a fost sesizată o degajare de fum în unul dintre terminalele din Otopeni. În jurul orei 19:40, în zona food-court a aeroportului, chiar lângă terminalul nou, un panou electric a luat foc, provocând o degajare serioasă de fum. Pompierii au intervenit rapid, mai multe autospeciale acționând la nivelul terminalului aeroportului.

Echipele de intervenții au fost alertate, mai cu seamă de faptul că zona food-court din terminalul plecări internaționale a aeroportului Henri Coandă din Otopeni găzduiește mai multe porți de îmbarcare și se află la parterul clădirii, fiind tranzitată de un număr important de pasageri. Totuși, înainte ca situația să se agraveze, pasagerii din terminal au fost evacuați de echipele de intervenție, cu sprijinul angajaților aeroportului, astfel că în final nimeni nu a fost rănit. Oamenii au fost îndrumați către zona porților de îmbarcare și a duty-free-ului de la etajul 1.

O degajare de fum de la aeroportul Henri Coandă din Otopeni a dat emoții pasagerilor din terminal
O degajare de fum de la aeroportul Henri Coandă din Otopeni a dat emoții pasagerilor din terminal

Nu au existat perturbări ale traficului de pe aeroport

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București au oferit primele informații oficiale din urma incidentului, care a dus la producerea de fum, după ce un tablou electric dintr-o cameră tehnică a luat foc. Oficialii susțin că s-a acționat încă de la începutul incendiului, precizând că nu au existat pasageri în apropierea camerei tehnice unde s-a produs degajarea de fum. Potrivit sursei citate, pasagerii din terminal au fost totuși conduși către o altă zonă ca o măsură de siguranță. În plus, nu s-au înregistrat perturbări ale traficului de pe aeroport, zborurile continuând să își urmeze programul obișnuit, în ciuda incidentului care a dus la degajarea de fum din terminal.

Începutul de incendiu a fost imediat stins. În zona apropiată camerei tehnice afectate nu se aflau pasageri dar, din motive de siguranţă, o parte din pasagerii aflaţi în terminal au fost conduşi într-o altă zonă, până la evacuarea completă a fumului, au comunicat reprezentanţii companiei.