Declarație controversată despre viitorul lui Putin în fruntea Rusiei, făcută de un apropiat de la Kremlin. „Își va numi succesorul în acest an”

Stan Filon 14.01.2023, 08:10
Declarație controversată despre viitorul lui Putin în fruntea Rusiei, făcută de un apropiat de la Kremlin. „Își va numi succesorul în acest an”

Se discută din ce în ce mai des despre retragerea lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Rusiei. Ultimul care a făcut-o a fost un apropiat de-al liderului dela Kremlin, care a precizat că marea schimbare va avea loc chiar anul acesta!

Declarație controversată despre viitorul lui Putin în fruntea Rusiei

Așadar, un apropiat de-al lui Vladimir Putin spune că liderul de la Kremlin s-ar putea retrage din funcție chiar anul acesta. Vorbim despre fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin, care susține că președintele rus va demisiona în curând și că se va retrage în palatul său de la Marea Neagră, în valoare de peste un miliard de euro.

Abbas Gallyamov a lucrat pentru Vladimir Putin între anii 2000 și 2010 și spune acum că Vladimir Putin va preda fotoliul de președinte al Rusiei unui succesor ales cu grijă înainte de a se retrage în faimosul palat de la Marea Neagră, despre care se crede că îi aparține și despre care s-a scris că ar avea 16 etaje în pământ, dar și o cameră de distracții dotată cu o bară de streptease.

Declarație controversata despre viitorul lui Putin in fruntea Rusiei
Declarație controversata despre viitorul lui Putin in fruntea Rusiei

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin”

Gallyamov consideră că războiul din Ucraina pune din ce în ce mai multă presiune pe Vladimir Putin, mai ales pentru că armata rusă înregistrează numeroase eșecuri în fața trupelor ucrainene. Din această cauză, Putin ar plănui o retragere pașnică din fruntea Rusiei, notează DailyStar.

Gallyamov a declarat pentru canalul YouTube Khodorkovsky Live că Putin probabil nu va candida la alegerile din 2024 și va căuta în schimb să cedeze puterea unui succesor tehnocrat care ar putea negocia un sfârșit al războiului cu Ucraina și cu Occidentul.

Apropiații lui Putin nu-l mai văd ca pe un „garant al stabilității” și sunt alarmați de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, șeful grupării militare de mercenari Wagner. Chiar dacă a fost până acum loială Kremlinului, aceștia se tem că s-ar putea întoarce împotriva unei elite văzute ca eșuând în război, a adăugat Gallyamov.

„Cei mai puternici oameni de la Kremlin se uită la Prigojin și încetează să-l mai vadă pe Putin ca garant al stabilității lor. Întregul aparat stă îngrozit, uitându-se la Prigojin și fiind speriat că forțele sale vor veni după ei. Ei se tem personal de barosul lui (pedeapsa extrajudiciară aplicată soldaților săi condamnați la închisoare care refuză să lupte sau caută să dezerteze în Ucraina – n.r.)”, a spus el.

„El ar încerca să fraudeze alegerile”

Dacă Putin va încerca să fie nominalizat pentru încă un mandat de președinte, atunci „ar putea într-adevăr să cadă și să nu reușească să fie ales”. „El ar încerca să fraudeze alegerile, dar va fi o revoluție… Este un risc mult prea mare pentru sistem”, avertizează Gallyamov.

Putin, care conduce Rusia de 23 de ani, va desemna probabil un subaltern de încredere în funcția de președinte – primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, premierul Mihail Mișușin și loialul său șef adjunct de cabinet Dmitri Kozak au fost menționați ca posibili succesori.

„Astfel de oameni pot câștiga cu adevărat alegerile. Da, atunci ei vor trebui să negocieze cu Ucraina, cu Occidentul și să scoată din impasul din sistem. Pentru Putin, aceasta este o opțiune bună”, spune Gallyamov, care amintește de soarta altor foști tirani, cum ar fi liderul român Nicolae Ceaușescu sau generalul libian Gaddafi. „Cel puțin, Putin va avea garanții de securitate personală”, a declarat Gallyamov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...