Decizie radicală la Campionatul Mondial de Handbal. Întreaga echipă s-a retas din competiție

Andrei Cezar 10.12.2021, 17:43
Decizie radicală la Campionatul Mondial de Handbal. Întreaga echipă s-a retas din competiție

Decizie radicală la Campionatul Mondial de Handbal din Spania. Echipa națională feminină a Chinei s-a retras din competiție după ce în cadrul lotului a fost depistat un caz de coronavirus.

Echipa națională de handbal feminina a Chinei s-a retras de la Campionatul Mondial după apariția unui caz de coronavirus în lot

China ar fi trebuit să joace astăzi cu Tunisia, de la ora 18:30, în grupa 2 a Cupei Președintelui, fază care va stabili ocupantele locurilor 25-32 la Campionatul Mondial. Federația Internațională de Handbal a anunțat însă că echipa națională a Chinei se retrage din competiție ca urmarea a depistării unui caz de Covid.

După un test pozitiv pentru COVID-19 în cadrul delegației Republicii Populare Chineze de la Campionatul Mondial din Spania, Asociația Chineză de Handbal a informat Federația Internațională că se retrage din competiție” a precizat IFH într-un comunicat.

Reglementările chineze pentru prevenirea şi controlul epidemiilor obligă echipa, după cum a explicat Federaţia Internaţională de Handbal, „să se izoleze imediat şi, prin urmare, să se retragă, pentru că cei infectaţi se pot întoarce acasă doar când se recuperează şi trebuie să rămână izolaţi în Spania încă şase săptămâni”.

Totodată, restul membrilor naționalei chineze vor trebui să intre în izolare timp de 14 zile, înainte de a ajunge în țara lor, mai spune IFH, care s-a arătat surprinsă de decizia de retragere a Chinei din competiție.

În aceste condiții, echipa chineză va pierde cele două meciuri rămase de jucat la Campionatul Mondial, cel cu Tunisia și Slovacia, la „masa verde”, cu scorul de 10-0. În prima partidă din Cupa Președintelui, disputată miercuri, China a pierdut confruntarea cu naționala Paraguayului, scor 24-30.

China nu a obținut niciun punct la CM

În prima fază a grupelor competiției, China nu a obținut nicio victorie și a încheiat grupa preliminară cu zero puncte, clasându-se pe ultimul loc în spatele Spaniei, Argentinei și Austriei.

În primul meci, cel cu Austria de pe 2 decembrie, chinezoaicele au pierdut la o diferență de 11 goluri (38-27), după ce, la pauză, europencele aveau deja 22-13.

Al doilea meci s-a jucat pe 4 decembrie, iar înfrângerea a fost și mai drastică de această dată. Spania s-a impus lejer, scor 33-18, într-o partidă dominată de la un capăt la altul. La pauză, ibericele conduceau deja cu 16-7.

Ultimul meci din grupa preliminară l-au jucat cu Argentina. Sud-americancele au câștigat cu o diferență de 12 goluri (36-24), după ce la pauză scorul a fost 17-9.

Totuși cea mai bună evoluție a asiaticelor a fost în partida cu Paraguay, când au pierdut la o diferență de doar șase goluri.

Urmăriți Impact.ro și pe