Decizie dură la FRF. Dan Petrescu, suspendat de pe banca CFR Cluj: de ce nu mai are voie la marginea terenului

CFR Cluj riscă să fie exclusă din Europa! Scrisoarea primită de campioana României de la FIFA

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF. El nu mai are voie să-și mobilizeze jucătorii și să dea sfaturi de la marginea terenului.

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a fost suspendat pentru patru etape. Decizia a fost luată de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, după meciul cu Astra Giurgiu.

La acea partidă, lucrurile au degenerat și arbitrul s-a văzut nevoit să împartă sancțiuni în stânga și-n dreapta. Cazul a intrat și în atenția Comisiei de Discplină a FRF, care a luat mai multe decizii.

Printre cei vizați se numără Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj.

De ce a fost suspendat Dan Petrescu

Slavia Praga - CFR Cluj, în playoff-ul Europa League

Incidentele sancționate de Comisia de Disciplină a FRF au detaliate într-un comunicat de presă.

“Incidente – În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD se sancţionează clubul FC Astra Giurgiu cu “Avertisment” şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 52.1.b din RD, se sancţionează dl. Ivaşcu Ioan, secretar general al FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 13.600 lei; În baza art. 68.1 din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan, antrenor FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 2.300 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan cu suspendare pentru patru jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 45.1 din RD, dl. Petrescu Dan va efectua sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendarea pentru patru jocuri şi o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează jucătorul Păun Adrian (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.000 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a, se sancţionează jucătorul Vâtcă Andrei Cosmin (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 63.1.g, coroborat cu art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul Malico Paulino (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru un joc şi o penalitate sportivă de 740 lei”
Sancțiuni Comisia de Disciplină a FRF

Astra Giurgiu a reușit să învingă, acasă, formația lui Dan Petrescu cu scorul de 3 la 2. Dar arbitrul a fost nevoit să intervină în mai multe scandaluri, iar clujenii s-au trezit cu trei eliminați: antrenorul Dan Petrescu, fundașul Camora și portarul Vâtcă.

Totul a pornit după penalty-ul primit de Radunovici, în minutul 38. La una dintre mingile de arbitru anteroare loviturii de la 11 metri, doar Tamaş (de la Astra) a fost în lângă minge.

El a pasat către Bejan, care a fost jenat de Cestor. Colţescu a considerat fault în careu şi a dictat lovitură de la 11 metri. Dan Petrescu a protestat după cartonaşul galben primit de Pereira, în minutul 42. Se pare că tehnicianul l-a înjurat pe Colţescu, iar acesta i-a arătat cartonaşul roşu.

În cazul fundașului Camora, acesta a primit al doilea galben când a aruncat cu o sticlă de apă. Portarul celor de la CFR Cluj, de asemenea, a fost eliminat pentru că i-a dat o palmă lui Radunovici.  Colţescu a arătat roșu direct.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI