Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Pintea! Ce au hotărât judecătorii

Iancu Andreea 09.07.2020, 18:07
Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Pintea! Ce au hotărât judecătorii

Sorina Pintea, fostul Ministru al Sănătății, a aflat care este noua decizie în privința dosarului său. Aceasta a fost prinsă luând mită la începutul anului în cadrul unui contract de achiziții.

Acuzație de luare de mită

Fostul director al Spitalului de Urgență din Baia Mare a fost prins în flagrant și acuzată pentru luare de mită. Astfel, procurorii DNA au decis pe 28 februarie, când Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant, că trebuie trimisă în judecată. Femeia este acuzată pentru că a luat 10.000 de euro și 120.000 de lei pentru un contract de achiziții. De altfel, aceste sume reprezintă doar 7% din valoarea contractului. Totodată, DNA a decis punerea sub sechestru a două terenuri ale fostului ministru.

Sorina Pintea a fost surprinsă chiar în cadrul spitalului pe care îl administra în timp ce lua cei 120.000 de lei mită. Reacția fostului ministru a fost una neașteptată. Potrivit antena3.ro, demnitarul ar fi exclamat „super tare” la auzul acuzațiilor.

Sorina Pintea, în arestul Poliției Foto - Inquam
Sorina Pintea, în arestul Poliției
Foto – Inquam

Decizia Curții de Apel București

Dosarul Sorinei Pintea a fost analizat de către judecătorii de la Curtea de Apel București. Astfel, s-a decis ca fostul ministrul al Sănătății să rămână sub control judiciar în dosarul pentru luare de mită. Totodată, judecătorii de la Tribunalul București au revocat măsura preventivă pe data de 2 iulie. Cu toate acestea, Direcția Națională Anticorupție a contestat hotărârea. Această decizie nu este însă definitivă.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva încheierii din data de 02.07.2020, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. (…) Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând, (…) menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpata Pintea Sorina, se arată în încheierea de şedinţă postată joi pe portalul instanţelor de judecată, potrivit DCNews.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...