Decizie de ultim moment a Biancăi Andreescu, după ce a câștigat US Open. Când revine în circuit

Bianca Andreescu, jucătoarea care a reușit să câștige trofeul US Open, a luat o decizie de ultim moment. Anunțul a fost făcut de tehnicianul jucătoarei de 19 ani.

Bianca Andreescu, sportiva canadiancă de origine română, a luat o decizie de ultim moment. După ce i-a umit pe toți la US Open, învingând-o în finala turneului pe Serena Wiliams, sportiva a anunțat când se va întoarce pe teren.

Potrivit tehnicianului său, Bianca Andreescu nu va participa la competițiile din Osaka și Wuhan. Antrenorul său susține că jucătoarea în vârstă de 19 ani nu va participa la aceste turnee pentru că vrea să-și prelungească perioada de refacere.

Bianca Andreescu a făcut un turneu fenomenal la US Open și caută acum să se odihnească și să se antreneze pentru competiții mai importante.

Când revine Bianca Andreescu în circuit

Bianca Andreescu, în finala US Open. Câți bani primește sportiva dacă câștigă marele trofeu

Bianca Andreescu a reușit o performanță uriașă la US Open. Ea a urcat pe de locul 15 WTA, pe care-l ocupa înainte de turneul american, pe locul 5. A depășit-o chiar și pe Simona Halep, care a coborât două locuri – de pe 4 pe 6 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume (vezi clasament mai jos).

Bianca Andreescu are tot viitorul în față, spun specialiștii, și poate reuși performanțe la fel de mari. După trofeele de la Indian Wells și Toronto, canadianca de origine română și-a adjudecat și primul Grand Slem din carieră la US Open.

Pentru finala câștigată în fața Serenei Williams, Andreescu a încasat un cec de peste 3,8 milioane de dolari.

Următorul turneu la care va participa Bianca Andreescu este cel de la Beijing, competiție care debutează pe 28 septembrie. În toată această perioadă, sportiva se va reface și se va antrena alături de tehnicianul său.

Cum arată clasamentul WTA după US Open:

  1. Ashleigh Barty – 6.501 puncte
  2. Karolina Pliskova – 6.125 puncte
  3. Elina Svitolina – 5.032 puncte
  4. Naomi Osaka – 4.846 puncte
  5. Bianca Andreescu – 4.835 puncte
  6. Simona Halep – 4.803 puncte
  7. Petra Kvitova – 4.326 puncte
  8. Kiki Bertens – 4.325 puncte
  9. Serena Williams – 3.935 puncte
  10. Belinda Bencici – 3.738 puncte