Decizia revoltătoare luată de Vladimir Putin în legătură cu protestele din Rusia. Ce nu vor mai putea face cetăţenii

Nicu Stan 26.02.2022, 08:00
Decizia revoltătoare luată de Vladimir Putin în legătură cu protestele din Rusia. Ce nu vor mai putea face cetăţenii

Decizia revoltătoare luată de Vladimir Putin în legătură cu protestele din Rusia. Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunţat ieri că limitează parţial accesul la Meta Platforms (FB.O) Facebook, ca urmare a restricţiilor pe care gigantul american al reţelelor de socializare le-a impus presei ruse.

Decizie cruntă luată de Rusia în legătură cu protestele din țară. Ce nu mai au voie să facă rușii

Rusia acuză Facebook de cenzură. Ca urmare a restricțiilor pe care platforma socială le-a impus presei din această țară, rușii au decis să limiteze parţial accesul la Facebook. Conform Reuters, Facebook nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Platformele YouTube şi Twitter sunt, de asemenea, pe lista restricţiilor.

Unii dintre ruși au solicitat pe reţelele de socializare ca oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva atacului pornit de Vladimir Putin în Ucraina.

Rusia acuza Facebook de cenzura
Rusia acuza Facebook de cenzura

Rusia are legi stricte pentru proteste

Platforma socială Facebook este recunoscută ca fiind implicată în încălcarea drepturilor şi libertăţilor omului şi a drepturilor şi libertăţilor ruşilor. Cu toate astea, este de precizat faptul că Rusia are legi stricte pentru proteste, iar demonstraţiile se termină de cele mai multe ori cu arestări în masă.

„În conformitate cu decizia Parchetului General, începând cu 25 februarie, Roskomnadzor impune restricţii parţiale de acces la reţeaua de socializare Facebook”, a precizat autoritatea de reglementare, Roskomnadzor, într-un comunicat de presă.

Rusia amendează mai mereu Facebook

Cei de la Facebook, care nu au făcut niciun comentariu imediat, a enervat deja autorităţile ruse. De asemenea, Moscova amendează în mod normal compania cu sume mici pentru ceea ce consideră că nu reuşeşte să şteargă suficient de repede conţinutul ilegal.

În decembrie 2021, a dat o amendă mult mai mare, de 2 miliarde de ruble, care înseamnă circa 24,27 milioane de dolari, pentru ceea ce a descris ca fiind o incapacitate repetată de a şterge conţinutul.

Moscova pune presiune pe presă

Pe de altă parte, Moscova a crescut presiunea asupra presei naţionale, ameninţând că va bloca rapoartele care conţin ceea ce ea descrie ca fiind „informaţii false” cu privire la operaţiunea sa militară din Ucraina, unde rachetele ruseşti au lovit Kievul, iar familiile de ucraineni s-au refugiat în adăposturi.

Vladimir Putin încearcă de ani de zile să aibă un control mai strâns asupra internetului şi tehnologiei mari, ceea ce criticii spun că este o amenințare la libertatea individuală şi corporativă şi face parte dintr-o represiune mai largă împotriva oponenţilor lui.

Anunțul Facebook

„Ieri, autorităţile ruse ne-au ordonat să oprim verificarea independentă a faptelor şi etichetarea conţinutului postat pe Facebook de către patru organizaţii media de stat ruse. Am refuzat. Drept urmare, au anunţat că vom restricţiona utilizarea serviciilor noastre”, a spus vicepreşedintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe