Decizia luată de Gabriela Firea în legătură cu transportul public din București. „Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere”

Redacția IMPACT 31.03.2020, 20:56
Decizia luată de Gabriela Firea în legătură cu transportul public din București. „Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere”

Gabriela Firea anunță noi măsuri de prevenție a răspăndirii infecției cu coronavirus. Ce decizie a luat în legătură cu transportul public din Capitală?

Anunț despre mijloacele de transport în comun

Primarul general al municipiului București anunță că începând cu data de 1 aprilie, numărul mijloacelor de transport al Societății de Transpor București (STB) se va reduce, în contextul epidemiei de COVID-19.

„De mâine (n.red. 1 aprilie), parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% față de situația normală dar nu va fi suspendată nicio linie. Am mai făcut o reducere de 25%, la debutul stării de urgență, acum reducem cu încă 15%, ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2. Parcul programat pentru weekend nu se modifică”, a scris primarul general pe Facebook.

Edilul a mai transmis că STB va aloca, pe fiecare linie, „un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea”.
Noul program, cu orarul de trecere pentru fiecare mijloc de transport în comun va fi publicat pe site-ul oficial al companiei de transport. Societatea a mai redus în urmă cu o săptămână numărul mijloacelor de transport în comun, anunțând încă de atunci că aceste măsuri de reducere vor fi introduse treptat.

STB le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport.

„Le multumesc calatorilor pentru intelegere si angajatilor STB care sunt la datorie si pe vreme de pandemie”, a mai transmis Gabriela Firea, în postarea sa pe Facebook. 

Urmăriți Impact.ro și pe