Decizia anchetatorilor, după ce a fost descoperit complicele în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Dincă

Redacția IMPACT 28.11.2019, 11:00
Decizia anchetatorilor, după ce a fost descoperit complicele în cazul Caracal! Ce se întâmplă cu Dincă

Apar noi vești în contextul declarației de ieri a șefei DIICOT, în care se explică faptul că Gheorghe Dincă ar fi avut de fapt un complice în tot procesul de ademenire al Luizei Melencu. Autoritățile transmiteau ieri că l-au reținut pe acest bărbat, care potrivit descrierilor realizate de polițiști ar fi chiar vecinul și prietenul lui Gheorghe Dincă.

Ieri, Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT a anunțat că Gheorghe Dincă a acționat în complicitate cu încă o persoană, în vederea abuzului Luizei Melencu.

Potrivit lui Hosu, bărbatul a observat-o pe Luiza Melencu sechestrată în maşină. El făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă. Atunci când a fost reţinut, le-a spus anchetatorilor că i-a cerut lui Gheorghe Dincă să intreţină relaţii sexuale cu tânăra. Bărbatul era folosit de Dincă ocazional la muncile din gospodărie, mai transmite aceiași sursă.

Gheorghe Dincă, audiat din nou de anchetatori

Conform informațiilor vehiculate în presă ieri, bărbatul care corespunde descrierilor realizate de șefa DIICOT ar fi Ștefan Risipiceanu.

Gheroghe Dincă, presupusul criminal al celor două tinere din Caracal va fi audiat din nou astăzi de oamenii legii pentru a se stabili în ce context acesta, împreună cu Ștefan Risipiceanu, presupusul complice au recurs la un abuz fizic al Luizei Melencu. Potrivit mediafax.ro, inculpatul a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar acum procurorii au administrat probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale împotriva acestuia.

La luni bune de la disparția Luizei Melencu, a mai apărut un complice care ar fi abuzat-o pe tânără.
La luni bune de la disparția Luizei Melencu, a mai apărut un complice care ar fi abuzat-o pe tânără.

În data de 14 aprilie 2019, Gheorghe Dincă ar fi luat-o cu mașina pe Luiza Melencu, o tânără care aștepta la ocazie și a răpit-o prin constrângere cu acte de violență. Tânăra de 18 ani a fost dusă forțat la domiciliul mecanicului în vârstă de 66 de ani din Caracal și abuzată în casa acestuia împreună cu vecinul și bunul său prieten Ștefan Risipiceanu.

Complicele lui Gheorghe Dincă, Ştefan Risipiceanu, a fost reținut în cursul zilei de miercuri și va fi prezentat instanței cu propunere de arestarea preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul era un fel de ”om de casă”, al lui Gheorghe Dincă, nu avea casă sau familie, iar Dincă îl lăsa să doarmă în șopronul din curte. În momentul în care a izbucnit scandalul, Ştefan Risipiceanu, a fost interogat de poliție, iar oamenii legi au observat că că acesta avea arsuri pe ambele mâini, însă acesta a spus că s-a ars de la soare: ”De la soare sunt ars. Sunt şi pe corp. La faţă nu m-am ars pentru că mereu port şapcă”.

Urmăriți Impact.ro și pe