De unde îi vine porecla lui Nicușor Dan. De ce i se spune ”Plicușor Ban”

Stan Filon / 16.09.2020, 09:23
De unde îi vine porecla lui Nicușor Dan. De ce i se spune ”Plicușor Ban”

Traian Băsescu a spus de unde i se trage porecla de ”Plicușor Ban” candidatului la Primăria Capitalei din partea USR PLUS și PNL, Nicușor Dan. Fostul președinte al României a dat cărțile pe față, dar a vorbit și despre acuzația care i se aduce acum acestuia.

De ce i s-a pus lui Nicușor Dan porecla de ”Plicușor Ban”

Traian Băsescu a organizat o conferință de presă la sediul PMP, unde a fost întrebat și de unde vine porecla ”Plicușor Ban”. Ei bine, fostul președinte al României, actual candidat la Primăria Capitalei, a spus că Nicușor Dan obișnuiește să acționeze destul de des în instanță.

„Circulă faptul că de multe ori utilizeaza procesele ca sa mai faca un ban pentru fundatia aia”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit și despre scandalul momentului în care este implicat Nicușor Dan, după ce ar fi fost înregistrat în timp ce intervenea la Primăria Sectorului 4 pentru un om de afaceri. Fostul șef de stat a venit cu un exemplu din propria sa familie.

De ce i s-a pus lui Nicusor Dan porecla de ”Plicusor Ban”
De ce i s-a pus lui Nicusor Dan porecla de ”Plicusor Ban”

Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a făcut 3 ani de închisoare

„Eu va spun un lucru simplu. Pentru o astfel de inregistrare, nepotul meu a facut 3 ani de inchisoare. Pentru promisiune de trafic de infleunta. Aici discutam de trafic de influenta direct. Deci asta e parerea mea. Nu-mi doresc sa i se intample ceva, nici nu ar trebui sa i se intample in timpul campaniei”, a mai spus Traian Băsescu despre acest caz.

Înregistrarea cu Nicușor Dan a fost făcută publică de Dana Budeanu, apropiată a Gabrielei Firea.

„Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influenta si santaj la o primarie de sector, in favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicarii sale in activitati cu droguri, trafic de persoane etc, si care a construit ilegal cladiri (restaurant si casa) in Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris luni, Gabriela Firea, pe Facebook.

Cum se apără Nicușor Dan în scandalul momentului. ”Am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă”

De cealaltă parte, Nicușor Dan se apără și spune că ceea ce a făcut este perfect legal, deoarece a apărat prin asociația Salvați Bucureștiul dărâmarea abuzivă a unei clădiri, iar acest lucru s-a văzut după câteva luni, când s-a obținut în instanță anularea demolării, deoarece era abuzivă.

„Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale”, a scris candidatul susținut de PNL și USR-PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI