De la cine a luat bani fiul lui Victor Pițurcă înainte să ajungă la DNA. Detalii noi despre afacerea lui Alex Pițurcă

Beatrice Dumitru 03.02.2023, 15:32
De la cine a luat bani fiul lui Victor Pițurcă înainte să ajungă la DNA. Detalii noi despre afacerea lui Alex Pițurcă

Fiul lui Victor Pițurcă, Alex, a fost reținut de DNA în această săptămână, apoi eliberat și pus sub control judiciar, la fel ca tatăl său și Gabriel Țuțu, directorul ROMARM, în dosarul măștilor neconforme și livrate spitalelor MApN. La câteva zile după audierea de la DNA ies la iveală detalii despre afacerea lui Alex Pițurcă și împrumutul pe care l-a făcut la începutul anului.

Ce sumă a împrumutat Alex Pițurcă înainte de a fi audiat de DNA

PAV Green Energy SRL, firma care a livrat măștile neconforme spitalelor Ministerului Apărării, este a lui Alex Pițurcă (39 ani), iar tatăl său, Victor Pițurcă și-ar fi folosit influența pentru atribuirea contractului. Procurorii DNA susțin că firma acestuia a încheiat contractul de vânzare – cumpărare pentru măști cu furnizorul chinez, în valoare de 1,31 milioane de euro, actul fiind parafat pe 16 aprilie 2020.

Banii pentru achiziționarea măștilor și pentru transportul cu avionul au fost împrumutați firmei de Victor Pițurcă, după cum a declarat fostul selecționer al României. Dar pe 16 ianuarie 2023, cu două săptămâni înainte de a fi audiat de DNA, Alex Pițurcă a luat un credit în valoare de 150.000 de euro prin firma PAV Green Energy SRL, conform datelor de la Registrul Național de Publicitate Mobiliară, notează FANATIK.

De la cine a luat bani fiul lui Victor Pițurcă înainte să ajungă la DNA. Detalii noi despre afacerea lui Alex Pițurcă

Cu ce a garantat Alex Pițurcă creditul

Firma a garantat împrumutul cu două conturi bancare, unul în lei, altul în euro, cu un contract de închiriere al spațiului comercial, cu dreptul de proprietate asupra terenului ce revine spațiului comercial și cu contractele de închiriere viitoare.

Alexandru Pițurcă a înființat firma PAV Green Energy SRL în 2011, dar în primii trei ani a avut cifră de afaceri 0. La finalul lui 2013, datoriile firmei erau de aproximativ 5,6 milioane de lei, majoritatea fiind reprezentată de creditul contractat în 2013 pentru a finanța un parc de producție a energiei din surse fotovoltaice, proiect pe care fiul fostului selecționer a vrut să-l demareze în județul Olt.

În 2020, primul an al pandemiei, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproxinativ 7,5 milioane lei și un profit net de aproximativ 1,7 milioane lei, pentru ca în anul următor, cifra de afaceri să crească crescut la 17,8 milioane lei, în timp ce profitul net a fost de 6,2 milioane lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...