De ce unele haine se vând cu buzunarele cusute. Nu e o idee bună să le desfaci

Beatrice Dumitru 14.02.2023, 14:15
De ce unele haine se vând cu buzunarele cusute. Nu e o idee bună să le desfaci

Atunci când ți-ai cumpărat un costum sau pantaloni sigur ai observat că unele au buzunarele cusute. De ce se vând așa, pentru că mai devreme sau mai tărziu le descoși. Deși poate părea ciudat, există, de fapt, un motiv pentru care buzunarele unor articole de îmbrăcaminte sunt cusute. Iată care este acesta.

Motivul pentru care unele haine au buzunarele cusute

Majoritatea costumelor noi, pantalonilor, sacourilor sau paltoanelor vin cu buzunarele cusute și uneori nu îți dai seama dacă sunt false sau pot fi folosite, așa că, probabil, te întrebi de ce producătorii aleg să facă acest lucru. Această cusătură este un indicator al calității și a grijii producătorului față de clienți, dar mai sunt și alte motiv pentru care unele haine noi au buzunarele cusute.

Uneori, rolul cusăturii poate fi decorativ, iar buzunarul nu poate fi folosit, dar mai există și alte motive. Un alt motiv este că mare parte din țesătura folosită pentru costume este foarte delicată și trebuie călcată des. Așa că ținând anumite buzunare cusute, reușești să menții forma inițială și să nu facă un pliu inutil.

De ce unele haine se vând cu buzunarele cusute. Nu e o idee bună să le desfaci
Sacourile se vând cu buzunarele cusute.

Un alt motiv pentru care hainele se vând cu buzunarele cusute

Hainele cu buzunarele cusute își păstrează mai bine aspectul la cumpărare. Imaginează-ți că probezi un sacou sau niște pantaloni și bagi mâinile în buzunare, așa cum sunt tentați toți. Cu timpul, țesătura se deteriorează, iar produsul nu mai este așa atrăgător. De asemenea, datorită cusăturii suplimentare, haina nu se deteriorează în timpul transportului.

Dar pentru cei cărora le place să-și bage mâinile în buzunarele exterioare, cusăturile pot fi îndepărtate cu ușurință după achiziționarea hainelor.

Indiferent dacă alegeți să descoși buzunarele costumelor sau să le păstrezi cusute, acum știi trucurile pentru a face ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Dacă obișnuiești să te folosești de buzunare, bineînțeles că trebuie să le descoși și e suficient să faci o singură tăietură și să tragi de ață, dar nu și în cazul buzunarelor decorative, care sunt cusute mai dens.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...