De ce trebuie să ții mereu geamurile deschise când plouă. Sigur nu știai asta

Andra Daoud 06.10.2022, 14:34
De ce trebuie să ții mereu geamurile deschise când plouă. Sigur nu știai asta

Atunci când începe să plouă, majoritatea oamenilor se grăbesc să închidă toate ferestrele, pentru ca ploaia să nu intre în casă. Dacă nu vorbim de o furtună puternică și vânt, este recomandat să lăsăm măcar un geam deschis atunci când plouă. Care sunt beneficiile pe care le obțineți dacă faceți acest lucru?

De ce să lași geamurile deschise când plouă

Toamna ploile sunt mai lungi și mai abundente decât în oricare alt anotimp și ne putem bucura de beneficiile lor mai des ca niciodată. Ploaia nu are doar rolul de a uda culturile agricole, ci este benefică și pentru împrospătarea aerului. Tocmai din acest motiv, este bine să lăsăm geamurile deschise atunci când afară plouă.

Majoritatea oamenilor se grăbesc să închidă ferestrele când vremea este mohorâtă sau când se anunță ploi, pentru a se asigura că apa nu va pătrunde în locuință și nu va strica nimic. Acest gest nu este întotdeauna necesar, iar dacă nu vorbim despre o furtună puternică, este recomandat să lăsăm măcar un geam deschis în casă, chiar și atunci când plouă.

Atunci când avem de-a face cu o ploaie liniștită, aceasta poate ajuta nu doar la purificarea aerului de afară, ci și a celui din locuință. Aerisirea locuinței este esențială, mai ales dimineața și seara, însă dacă aerisim casa pe timp de ploaie, efectele sunt cu atât mai vizibile, iar aerul din locuință se va purifica mai repede și mai eficient.

De ce trebuie sa tii mereu geamurile deschise cand ploua. Sigur nu stiai asta
Ploaia ajuta la purificarea aerului din locuinta

Motive să deschizi ferestrele atunci când plouă

În timp ce plouă, dacă ferestrele sunt deschise, fluxul de aer face ca ozonul să coboare și să pătrundă în casă, mai ales dacă bate puțin și vântul. Pe de altă parte, crește volumul de oxigen din locuință, iar calitatea aerului va fi îmbunătățită sesizabil.

Așa cum dacă ieșim afară după ploaie avem impresia că respirăm un aer mai curat, la fel se întâmplă și în casă. A deschide ferestrele în timpul ploii și după este benefic mai ales pentru cei care locuiesc în orașe, în zone unde se acumulează mult praf și noxe.

Nu în ultimul rând, mirosul acela de curat și proaspăt care se remarcă în timpul ploii va intra și în casă și are puterea de a ne ajuta să ne relaxăm. Acea aromă pe care o regăsim în tot felul de lumânări ambientale sau odorizante de cameră poate fi obținută în mod natural, atunci când plouă, fără să apelăm la compuși chimici.

Urmăriți Impact.ro și pe