De ce se murdăresc prosoapele, deși ne ștergem după ce ne spălăm cu apă și săpun

Diana Radu 07.07.2020, 09:11
De ce se murdăresc prosoapele, deși ne ștergem după ce ne spălăm cu apă și săpun

O întrebare care cu siguranță va trecut prin cap este: de ce prosoapele se murdăresc atâta timp cât noi suntem curați când ne ștergem pe mâini? Ei bine, se pare că săpunul nu elimină complet toate bacteriile și microorganismele care trăiesc pe pielea noastră.

Motivul pentru care se murdăresc prosoapele

Săpunul sau gelul de duș nu elimină complet contaminarea pielii, adică fulgii de epiteliu grași și morți, bacteriile și microorganismele rămân tot acolo, indiferent de cantitatea de produs folosită. Drept urmare, atunci când ne ștergem pe prosop, transferăm particulele de apă nesterilă, rămășitele de murdărie, particulele moarte, precum și alte urme ale microorganismelor pe respectiva suprafață. Astfel, prosopul care este umed devine mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

Așadar, din cauza bacteriilor și a coloniilor de microorganisme, prosoapele înecep să capete un miros neplăcut și să schimbe la culoare. Ei bine, acest lucru înseamnă că prosopul respectiv trebuie spălat. De asemenea, bumbacul este un material care păstrează foarte bine murdăria, deoarece trebuie să absoarbă apa. Prosopul trebuie spălat o dată la 2-3 zile, mai ales vara.

prosoape, murdarie, sapun
Motivul pentru care se murdăresc prosoapele

Cum să speli prosoapele cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a te scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor și contribuie la albirea acestora, în cazul în care vorbim despre prosoapele albe. În plus, este un foarte bun antibacterien și este și foarte ieftin. Pentru spălarea prosoapelor cu bicarbonat va trebui să pregătiți o pastă din 4-5 liniguri din acest ingredient pe care le amestecați cu puțină zeamă de la o lămâie. Soluția obținută se aplică direct pe suprafața prosoapelor, după care acestea se pun în mașina de spălat.

După terminarea programului de spălare ales, mașina se repornește și de această dată se adaugă câte 3 plicuri de câte 50 de grame de bicarbonat, în compartimentul destinat detergentului de rufe.

Urmăriți Impact.ro și pe