De ce să pui piper în maşina de spălat rufe. Trucuri geniale pe care trebuie să le ştii

Ioana Bucur, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 13:37
De ce să pui piper în maşina de spălat rufe. Trucuri geniale pe care trebuie să le ştii

Dulapurile și sertarele din bucătărie ascund multe ingrediente ce pot fi folosite nu doar în mâncare. De data asta, nu vorbim despre deja celebrul bicarbonat de sodiu. Află de ce se recomandă să pui piper în mașina de spălat rufe, plus alte trucuri geniale ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal.

Piper în mașina de spălat – a doua viață pentru hainele uzate

Un praf de piper poate scoate din anonimat orice preparat culinar. Se pare că un efect asemănător îl are și pentru hainele ce încep să își piardă strălucirea, culoarea. Chiar dacă se poate încadra în categoria „leacuri băbești”, este o metodă ieftină și eficientă de prelungi viața obiectelor vestimentare preferate.

Cu cât sunt spălate de mai multe ori, particulele de detergent rămase incomplet dizolvate rămân în țesături, ceea ce va duce, în cele din urmă, la decolorarea hainelor și chiar și la apariția unui miros greu, neplăcut. Soluția pentru această problemă este surprinzător de simplă: piper în mașina de spălat.

Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță de piper negu măcinat, nu boabe, direct în cuva mașinii de spălat și să speli rufele la temperatura cea mai mică.

Pe lângă faptul că redă strălucirea hainelor, acest ingredient te poate scapa de mirosurile neplăcute, ce se instalează în țesături din cauza numeroaselor bacterii. În procesul de spălare a rufelor, moleculele de detergent au rolul de a circula prin toate celulele și de a elimina toate bacteriile prezente. Atunci când îi scapă ceva detergentului, piperul acționează în locul lui.

Piperul boabe se recomandă pentru rufele albe, cărora le redă strălucirea și le ferește de îngălbenire.

De ce să pui piper în maşina de spălat rufe
De ce să pui piper în maşina de spălat rufe

Trucuri pentru spălarea rufelor ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal

Pentru a proteja țesătura, ar fi bine să întoarcem hainele pe dos înainte de a le pune la spălat. Nu uitați să închideți mereu fermoarele, când este cazul, pentru a preveni deformarea lor.

Nu spăla la temperaturi foarte ridicate. O temperatură a apei de 30-40 de grade Celsius este suficientă char și în cazul celor mai murdare haine. Există țesături care intră la apă, în special cele din bumbac, dacă sunt spălate în apă prea fierbinte.

Mare grijă câte rufe pui în cuva mașinii. Dacă sunt prea multe, apa și detergentul nu vor mai circula cum trebuie ceea ce înseamnă că hainele nu vor fi curățate în mod corespunzător. Ideal este ca între rufele din mașina de spălat și partea superioară a cuvei să existe un spațiu de cel puțin o palmă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...