De ce să pui o monedă în vaza cu flori. E trucul pe care orice femeie trebuie să îl ştie

Badea Violeta 02.03.2022, 15:55
De ce să pui o monedă în vaza cu flori. E trucul pe care orice femeie trebuie să îl ştie

Fie că îndrăgesc buchetele de flori de primăvară, buchetele de trandafiri sau buchetele sofisticate, femeile se bucură foarte mult când primesc flori de la persoanele dragi și își doresc să se bucure cât mai mult timp de prezența acestora. Există o serie de mituri și legende referitoare la păstrarea prospețimii plantelor, dar ce metode funcționează și care sunt false? Iată de ce e bine să pui o monedă în vaza cu flori!

De ce sunt bune monedele pentru plante

Știai că apa florilor rămâne proaspătă mai mult timp dacă adaugi o monedă în vază? Potrivit specialiștilor, aceasta este extrem de utilă atunci când este plasată în apa din vază datorită proprietăților ei antibacteriene și antifungice.

Fabricată din cupru, un metal bine cunoscut pentru capacitățile sale de a lupta împotriva prezenței ciupercilor și bacteriilor, moneda poate ajuta la menținerea cât mai proaspătă a apei din vaza florilor tale preferate.

Cheia este să găsești bănuți bătuți înainte de anul 1982, deoarece aceștia sunt făcuți aproape în întregime din cupru pur.

Monedele bătute după acest an încă mai au ceva cupru în ele, dar sunt alcătuite și din alte materiale care nu vor face nimic benefic pentru plantele tale.

De ce e bine sa pui o moneda in vaza cu flori
De ce e bine sa pui o moneda in vaza cu flori

Alte trucuri care te vor ajuta să menții florile proaspete mai mult timp

  • Schimbă apa la două zile

Poate cel mai simplu truc este acela de a schimba apa din vază cât mai des. Aceasta va menține plantele în viață mai mult timp. Cel mai indicat este să înlocuiești apa plantelor la două zile.

De asemenea poți apela și la produsele din comerț care au rolul de a menține plantele în viață pentru cât mai mult timp. Nu uita să acorzi o atenție deosebită florilor tale, așa că dacă observi frunze uscate, este o idee bună să le îndepărtezi.

  • Alege vaza potrivită

Surprinzător sau nu, alegerea unei vaze este extrem de importantă pentru dezvoltarea propice a florilor tale. Dacă recipientul este prea îngust, tulpinile ar putea părea înghesuite sau chiar strânse, iar acest lucru afectează plantele. Așadar, sfatul este acela de a opta pentru o vază suficient de încăpătoare pentru buchetul tău.

  • Păstrează florile într-un loc prielnic

O altă recomandar este să așezi florile într-un loc potrivit, mai exact într-o zonă umbrită și rece, care primește lumina soarelui indirectă.

De asemenea, temperatura trebuie să fie una potrivită. În plus, specialiștii spun că nu este bine să așezi florile lângă fructele din bucătărie, deoarece acestea degajă gaz etilenic, ceea ce contribuie la ofilirea plantelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...