De ce să pui o mână de orez în fața casei. Trucul e mai util decât bănuiai, vei face mereu așa

Corina Oprea, Mihai Ianoși 31.05.2023, 13:44
De ce să pui o mână de orez în fața casei. Trucul e mai util decât bănuiai, vei face mereu așa

Orezul este foarte folosit în bucătărie, dar se pare că are mai multe beneficii și poate fi folosit și în alte scopuri. De exemplu, un bărbat a pus o mână de orez în fața casei, pentru a vedea dacă chiar dă rezultate un truc vechi. Dimineața, acesta a mers să vadă rezultatul și a rămas mut de uimire când a văzut ce s-a întâmplat.

Cel mai util truc cu orez

Orezul este folosit pentru cele mai bune preparate în bucătărie, dar se pare că mai poți face și anumite trucuri cu ajutorul lui. Unul dintre ele este foarte util, mai ales acum, când este foarte cald și deja încep să apară problemele. Odată cu temperaturile extrem de ridicate, vin și musafirii nepoftiți: furnicile, gândacii, muștele, etc.

Furnicile sunt printre cele mai enervante vietăți, care nu aduc nimic bun la casa omului. Dacă vrei să scapi de ele, află că orezul este cel ce te poate ajuta să nu le mai vezi niciodată. Construiește o capcană pentru aceste insecte, fără să utilizezi pesticide sau alte substanțe toxice, care pot afecta sănătatea.

Aruncă o mână de orez în toate locurile în care ai observat că sunt furnici, chiar și lângă mușuroaiele lor. Acestea vor căra toate boabele și, după ce acestea fermentează, pe ele va apărea o ciupercă ce le va ucide. În plus, dacă mușuroiul este în grădină, atunci când plouă orezul se va umfla, ceea ce înseamnă că insectele vor fi nevoite să-și părăsească cuibul.

Trucuri cu orez

Dacă ai vase de sticlă murdare, pline de pete persistente, poți utiliza orezul ca un detergent de curățare eficient. Umple vasul cu apă caldă și adaugă câteva linguri de orez. Șterge bine timp de câteva minute și vei observa cum orezul abrasează delicat petele și murdăria de pe pereții vasului. Clătește bine vasul și vei avea un recipient strălucitor.

Pentru a proteja obiectele de la umezeală sau pentru a elimina mirosurile neplăcute, poți crea săculeți de orez. Umple șosete de bumbac sau punguțe mici din material textil cu orez și leagă-le bine. Pune acești săculeți în dulapuri, în pantofi sau în alte zone cu probleme de umiditate. Orezul va absorbi umiditatea în exces și va menține obiectele uscate și bine mirositoare.

Tocătoarele de bucătărie pot aduna mirosuri neplăcute după ce le folosești pentru a tăia usturoi, ceapă sau pește. Pentru a scăpa de aceste mirosuri, ia o mână de orez și pune-l pe tocătoare. Acesta va absorbi mirosurile și le va lăsa curate. Veți fi uimit de rezultat!

Urmăriți Impact.ro și pe