De ce să nu pui benzină sau motorină de mai puţin de 100 de lei pe timpul iernii. Mulţi şoferi fac greşeala asta, din păcate

Stan Filon 02.02.2022, 13:49
De ce să nu pui benzină sau motorină de mai puţin de 100 de lei pe timpul iernii. Mulţi şoferi fac greşeala asta, din păcate

Iată de ce nu este bine să pui benzină sau motorină de mai puţin de 100 de lei, mai ales pe timpul iernii! Prețurile din ce în ce mai mari la combustibili îi fac pe români să alimenteze cu sume din ce în ce mai mici. Aceștia nu știu, dar pun în pericol sănătatea autovehiculului, iar mecanii tocmai ce au tras un semnal de alarmă, deoarece crește numărul de mașini care ajung în service cu probleme serioase la motor.

De ce să nu pui benzină sau motorină de mai puţin de 100 de lei pe timpul iernii

Din motive economice, tot mai mulți români aleg să alimenteze cu sume de până în 100 de lei, iar mecanicii trag un semnal de alarmă și transmit că mașina are de suferit din această cauză, fie că este propulsată cu benzină sau motorină. Potrivit specialiștilor în domeniu, motorul este afectat pe termen lung atunci când mașina este alimentată cu benzină sau motorină cu o sumă până într-o 100 de lei. Sunt mulți români care alimentează chiar și cu 30 de lei. Trebuie specificat că atunci când rezervorul mașinii este aproape gol, consumul de carburant crește semnificativ.

Mecanicii auto trag un semnal de alarmă și spun că atunci când mașina funcționează cu un rezervor aproape gol pompa de combustibil poate începe să capteze aer, ceea ce înseamnă că motorul nu primește în mod constant benzina de care are nevoie. În plus, aceasta poate absorbi mult mai ușor gunoaiele care se depun pe fundul rezervorului. Acest lucru duce adesea la rateuri de aprindere a motorului. Șoferii vor simți acest lucru ca și cum motorul are o pierdere de putere, ezitare sau apar chiar vibrații.

De ce sa nu pui benzina sau motorina de mai putin de 100 de lei pe timpul iernii
De ce sa nu pui benzina sau motorina de mai putin de 100 de lei pe timpul iernii

Pompa de combustibil poate să înghețe

„Este de preferat să pui mai mult combustibil în rezervor, întrucât dacă este gol captează aer și motorul nu primește în mod normal cantitatea de combustibil necesară. Sfătuim conducătorii să alimenteze mai mult de mai puține ori, mai ales în sezonul rece. Trebuie specificat că foarte multe mașini au pompa de carburant direct în rezervor, cufundată în benzină sau motorină, după caz. Ca atare, dacă rezervorul este aproape gol și un șofer alimentează cu carburant puțin, atunci pompa rămâne suspendată în vapori și nu mai poate fi răcită în mod adecvat”, a explicat pentru shtiu.ro un mecanic auto bucureștean.

Totodată, în timpul sezonului rece, dacă mașina are carburant puțin există riscul ca pompa să înghețe pur și simplu, fiindcă nu este cufundată în benzină sau motorină. De aceea, spun specialiștii, autoturismul trebuie să aibă întotdeauna combustibil cât mai mult în rezervor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...