De ce să nu mai pui ouă în sarmale, de fapt. Trucul genial al bucătarilor pentru un gust desăvârșit

Stan Filon 29.08.2023, 15:05
De ce să nu mai pui ouă în sarmale, de fapt. Trucul genial al bucătarilor pentru un gust desăvârșit

Parcă nu este sărbătoare, dacă nu avem sarmale la masă. Cele mai bune sarmale sunt cele de Crăciun, însă acestea au început să își facă din ce în ce mai mult loc și pe masa de Paște, mai ales pentru cei care nu mănâncă miel. Oricum, sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, la orice aniversare.

De ce să nu mai pui ouă în sarmale, de fapt

Așadar sarmalele fac parte din tradiția populară românească, chiar dacă foarte multe voci spun că ele ar proveni din Turcia. Românii le-au adoptat imediat și le-au și dat o tentă românească, așa că au devenit parte din bucatele tradiționale românești. Rețete sunt destul de multe de sarmale. Fiecare gospodină știe cum preferă familia ei să servească delicioasele sarmale, așa că se adaptează după cerințele acestora. Citește și Câte minute se țin sarmalele la cuptor și la ce temperatură. Trucuri ca să iasă fragede și gustoase

Umplutura de carne necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba de pregătirea sarmalelor. Cele mai experimentate gospodine indică combinarea mai multor tipuri de carne, în așa fel încât acestea să nu fie grele pentru stomac. Totuși, se recomandă utilizarea cărnii de porc, pentru că grăsimea acesteia îi dă un plus de frăgezime preparatului.

De ce sa nu mai pui oua in sarmale, de fapt. Trucul genial al bucatarilor pentru un gust desavarsit
De ce sa nu mai pui oua in sarmale, de fapt. Trucul genial al bucatarilor pentru un gust desavarsit

Cum ies sarmalele pufoase

Un rol la fel important în felul în care vor ieși sarmalele la final îl joacă și orezul. Acesta nu trebuie pus în cantitate exagerată în carne, pentru că trebuie să aibă suficient spațiu să se gătească, precum și suficient lichid pe care să îl absoarbă. O regulă generală ar fi ca la fiecare 1 kg de carne tocată să se folosească 100 grame de orez. Citește și Ingredientul secret de pus în carnea tocată pentru sarmale. Așa vor fi foarte gustoase

Unele gospodine adaugă în sarmale stafide, altele nuci, dar sunt și multe gospodine care aleg să adauge ouă și spun că fac asta pentru un plus de frăgezime i pufoșenie. Ei bine, în locul ouălor, ar trebui folosit altceva, spun experții într-ale bucătăriei. Rezultatul va fi unul pest așteptări. Cele mai iscusite gospodine recomandă adăugarea unei linguri de apă rece sau a unei linguri de mălai pentru ca sarmalele să iasă pufoase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...