De ce să nu arunci niciodată această apă. E atât de utilă în gospodărie. Puţini ştiu

Badea Violeta 21.01.2022, 10:07
De ce să nu arunci niciodată această apă. E atât de utilă în gospodărie. Puţini ştiu

Îţi aminteşti de vremurile de demult, când bunica ta obișnuia să păstreze apa în care fierbea cartofii? Ei bine, ea făcea acest lucru pentru că lichidul respectiv este foarte util în gospodărie și în bucătărie, la diferite rețete pe care ai putea să le pregătești adesea. Aproape că nici nu o sa-ți vină să crezi la ce îl poți folosi. Iată la ce poți utiliza apa în care ai fiert cartofii!

La ce poți folosi apa în care ai fiert cartofii

De cele mai multe ori, gospodinele fierb cartofii și aruncă apa, fără a se gândi că le-ar putea fi de folos. În realitate, apa în care fierbi acele legume are o mulțime de întrebări și multe dintre ele ți-ar putea fi de un real ajutor. Află din rândurile de mai jos care sunt acestea.

Ce poti face cu apa in care ai fiert cartofii
Ce poti face cu apa in care ai fiert cartofii
  • Curăță tenul

Poate că ți se pare ciudat la prima vedere, însă apa în care fierbi cartofii curăță foarte bine tenul și îl face mai delicat. Potrivit specialiștilor, amidonul face tenul mai catifelat și îndepărtează impuritățile.

  • Acționează ca un îngrășământ natural

Apa de cartofi, bineînțeles răcită, poate acționa ca un îngrășământ natural. Tot ceea ce trebuie să faci este să uzi plantele tale preferate folosind acest lichid. Vei observa imediat că florile devin mult mai puternice și mai sănătoase.

Apa în care ai fiert cartofii are, de asemenea, capacitatea de a ține dăunătorii la distanță. Totuși trebuie să ai grijă ca lichidul să nu fie prea sărat.

  • Dă gust supei

Dacă prepari un piure și în același timp vrei să pregătești și o supă, noi îți recomandăm să folosești cu încredere apa în care ai fiert cartofi. Supa ta va ieși mult mai delicioasă.

  • Elimină depunerile de piatră de pe fierbător

Piatra se depune pentru că utilizezi apă de la robinet. Pe lângă faptul că este nocivă pentru sănătatea, aceasta poate influenţa și buna funcţionare a recipientului. De acum poți scăpa de această problemă cu ajutoul apei în care ai fiert cartofii.

Tot ceea ce trebuie să faci este să torni acest lichid fierbinte în fierbător, apoi lasă apa să se răcească și agită recipientul. Ultimul pas este să verși apa din el. Vei observa că piatra a dispărut de pe fierbător.

  • Curăță cada

Ei bine, apa în care ai fiert cartofii nu ajută doar la curățarea fierbătorului, ci și la curățarea căzii. Tot ceea ce trebuie să faci este să înmoi un burete în apa în care ai fiert cartofii, apoi șterge bine. În final, cada se clătește cu apă curată. Depunerile de calcar vor dispărea în mod miraculos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...