De ce s-a operat Tudor Chirilă în Germania în loc de România. „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta”

Beatrice Dumitru 09.12.2022, 14:21
De ce s-a operat Tudor Chirilă în Germania în loc de România. „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta”

În luna septembrie, Tudor Chirilă s-a operat în Germania, la Hamburg, după ce a fost diagnosticat cu edem pe una dintre corzile vocale și a trebuir să-și anuleze toate concertele. Juratul de la Vocea României a povestit de ce a ales să facă intervenția în străinătate și cum a decurs. Acesta a fost al doilea episod de acest fel cu care s-a confruntat.

Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania

În anul 2015, Tudor Chirilă a fost aproape să-și piardă vocea din cauza unei probleme medicale, iar vara aceasta s-a confruntat din nou cu o astfel de situație și a fost nevoit să se opreze. „A fost o vară foarte grea pentru mine”, scria juratul de la „Vocea României” la începutul lunii octombrie pe pagina de socializare.

Artistul a sperat să scape de edemul de pe corzile vocale prin tratament, dar acest lucru nu s-a întâmplat și a fost nevoit să se opereze. Tudor Chirilă a ales să facă intervenția chirurgicală la Hamburg, în Germania, datorită medicilor de acolo și a tehnologiei folosită.

De ce s-a operat Tudor Chirilă în Germania în loc de România. „Aproape că mă bucur că am trecut prin asta”
Tudor Chirilă este unul dintre jurații de la „Vocea României.”

Când faci o intervenție chirurgicală, te interesează un chirurg specializat și care operează doar un anumit tip de afecțiune (în cazul meu, chist ori polip) sau, oricum, un chirurg care face doar laringe. Dacă omul ăla face 1000 de operații pe an, e bine. Apoi, ține și de tehnologia cu care poate lucra. Centrul MEVOC, din Hamburg, face doar intervenții pentru profesioniști vocali și au o echipă de terapie vocală formată din terapeut, osteopat și logoped pentru alte cazuri”, a spus Tudor Chirilă într-un interviu pentru VIVA!.

„Aproape că mă bucur că am trecut prin asta”

Artistul a subliniat că adevărata provocare după o astfel de intervenție este cum revii la vocea dinainte și cum te poate ajuta să nu te întorci pe masa de operație, Deși a fost o problemă complicată, Tudor Chirilă a afirmat că a găsit și o partea pozitivă a acestei întâmplări.

Pentru mine, lucrul cu Jale Papila, terapeutul de la MEVOC, care este și cântăreață de operă, a fost o experiență extraordinară, formatoare aș zice. Aproape că mă bucur că am trecut prin asta doar ca să cunosc această metodă, dar, mai ales, preocuparea unui om de a oferi încredere, suport psihologic și o stare permanentă de bine pacientului său. Un om care își îndrumă pacientul nu spre dependența de serviciile lui, ci spre o independență garantată de înțelegerea aplicării metodei de pregătire vocală. Am un nou prieten”,  aadăugat artistul.

Pentru că a trecut cu bine peste această problemă, Tudor Chirilă are planuri mari pentru anul 2023. El vrea să facă mai multă muzică și să reia turneul „Vama neconvențional”, un succes în 2021, să joace piesa de teatru „Visul american” și să-și publice cartea „Jurnal cubanez”, care este aproape gata de tipar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...