De ce nu mai participă România la Eurovision 2024. Scandal uriaș: ”A ajuns o adunătură de ciudați”

Andreea Bisinicu 07.12.2023, 15:28
De ce nu mai participă România la Eurovision 2024. Scandal uriaș: ”A ajuns o adunătură de ciudați”

Scandal uriaș în mass-media din România, după ce anunțul că țara noastră nu va participa la Eurovision 2024 i-a surprins pe melomanii autohtoni. Potrivit oficialilor de la Uniunea Europeană de Radio-Televiziune, România nu se numără printre țările care vor participa la ediția din primăvară a concursului Eurovision. Care ar fi motivul din spatele deciziei.

Dan Negru, reacție virulentă după ce România nu va participa la Eurovision 2024

Românii au luat foc după ce au aflat, cu stupoare, că țara noastră nu-și va trimite niciun reprezentant la ediția din 2024 a concursului Eurovision, care va avea loc în Suedia, în primăvara anului viitor.

Potrivit informațiilor apărute în presă, România nu ar fi plătit taxa de participare în valore de 180.000 de euro, sumă care s-ar fi majorat semnificativ față de ultimii ani, în care statele participante ar fi plătit 150.000 de euro.

Prezentatorul Dan Negru, una dintre cele mai titrate vedete de televiziune din România, a prezentat două preselecții naționale de Eurovision și a vorbit cu reporterii Playtech Știri despre dezamăgirea profundă pe care o simte vis-a-vis de starea actuală a concursului.

Vedeta de la Kanal D susține că televiziunea națională ”nu-și scotea banii ăștia niciodată”, fiind de părere că faimoasa competiție și-ar fi pierdut din popularitate, ”căci nimeni nu se mai uită la Eurovision, de mulți ani”.

”Am prezentat vreo două preselecții naționale de Eurovision. Țin minte, Titus Munteanu era producătorul lor. Nu mă mai interesează Eurovision, a ajuns o amestecătură de ciudați. Nu. Nu mai merită taxa. Bine ca au renunțat.

Dacă atât era taxa, de 180.000 de euro, atunci aia erau bani aruncați pe geam. TVR nu-și scotea banii ăștia niciodată căci nimeni nu se mai uită la Eurovision, de mulți ani”, a declarat Dan Negru, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Mihai Trăistariu: ”Eurovision e un campionat mondial de muzică”

Pe de altă parte, Mihai Trăistariu este indignat de absența României de la Eurovision 2024, pe care o consideră a fi o mare greșeală. Artistul susține că țara noastră are multe voci extraordinare care o pot reprezenta cu cinste la vestitul festival.

”Eu am aflat ieri vestea proastă și m-am supărat foarte tare, sunt chiar indignat pentru că Eurovision e un campionat mondial de muzică, așa cum avem fotbal, avem tenis, avem gimnastică.

Nu poți să spui că dacă am ratat o calificare la campionatele mondiale nu mai participi la fotbal. Așa e și cu muzica. Nu să anunți că ne retragem de la Eurovision că am avut zero puncte anul trecut. Mi se pare foarte nasol.

Trebuia să managerieze acest eșec pentru că se întâmplă, am avut și rezultate foarte bune eu, Luminița, Paula, nu poți să spui că stăm acasă pentru că am luat ultimul loc!”, a completat și Mihai Trăstariu pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe