De ce nu e bine să te întorci din drum? Cele mai ciudate superstiţii, explicate

Ana Ionescu, Mihai Ianoși 23.05.2021, 21:41
De ce nu e bine să te întorci din drum? Cele mai ciudate superstiţii, explicate

Să scuipi în sân dacă auzi de o boală sau dacă îți taie calea o pisică neagră, vei avea ghinion. Acestea sunt câteva dintre superstiţiile pe care le-ai auzit cu siguranță la părinți sau la bunici și pe care chiar tu poate că le-ai transmis mai departe. Românii au numeroase superstiții, unele mai ciudate decât altele.

Care sunt cele mai populare superstiţii la români şi explicațiile lor

De ce nu este bine să te întorci din drum

Cu siguranță ai auzit că, atunci când ai o întâlnire importantă sau dacă pleci la drum nu este bine să te mai întorci acasă dacă ai uitat ceva important. Mai bine mergi înainte decât să ai ghinion. De ce nu este bine să te întorci din drum? Potrivit tradiției, se spune că nu este bine să te mai întorci din drum pentru că îți va merge rău întreaga zi. Vei avea numai necazuri și nimic nu va ieși așa cum îți dorești. Se spune că este bine să ţii cont de această superstiție mai ales în zilele în care ai afaceri de încheiat, trebuie să susții un examen sau orice altă activitate de care ar putea depinde viitorul tău.

Vineri 13, zi cu ghinion

Printre cele mai comune superstiții din România este și aceea că, atunci când data de 13 pică într-o zi de vineri sau marți, trebuie să fii foarte atent la ce ți se întâmplă, căci este considerată o zi care aduce ghinion. Această superstiție a apărut în urma unui eveniment care a avut loc pe data de 13 octombrie 1307.

Regele Filip al IV-lea al Franței a ordonat ca sute de cavaleri templieri să fie aruncați în temnițe, printre aceștia și Marele Maestru Jacques DeMolay, care a îndurat ani de tortură, iar apoi a fost ars pe rug. Înainte să moară i-a blestemat pe rege și pe papa Clement al V-lea să moară în același an. Așa s-a și întâmplat. De atunci se spune că ziua de 13 este un nefastă, care aduce foarte mult ghinion.

De ce nu e bine sa te intorci din drum Cele mai ciudate superstitii
De ce nu e bine sa te intorci din drum Cele mai ciudate superstitii

Oglinda spartă aduce 7 ani de ghinion

Mare atenție la oglinzile pe care le ai în casă. Se spune că, dacă spargi o oglinda, vei avea șapte ani de ghinion, pentru că, potrivit tradiției, viața fiecărei persoane se reînnoiește din șapte în șapte ani.

Nu duce mături vechi în case noi

Conform superstiţiilor, nu este bine să mai ţii măturile vechi în case noi, deoarece atrag energiile negative. Ele simbolizează curățenia și ordinea, iar dacă duci unele vechi într-o casă nouă vor atrage ghinionul.

Dacă auzi bufniţa cântând este semn rău

Bufniţa este o pasăre care aduce ghinion. Potrivit superstițiilor, dacă o bufniţă cântă lângă casă mai multe nopți la rând, înseamnă că în curând va muri cineva.

Iubirea și ora exactă

La români superstiția cu ora exactă este foarte populară. Se spune că, dacă te uiți la ceas la ora fixă, te iubește cineva.

Trifoiul cu patru foi

Toată lumea vrea să găsească un trifoi cu patru foi. Se spune că persoanele care îl descoperă vor avea foarte mult noroc în perioada ce urmează.

Scuipatul în sân te apară de boli

Se spune că este bine să scuipi în sân, daca auzi în jurul tău vorbindu-se de boală. Acest gest va ajuta ca boala să nu se lipească de tine.

Urmăriți Impact.ro și pe